Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

lauantai 24. huhtikuuta 2010

Kukoista!, osa 6


Ole luonnollinen

Millaisia naamioita tai rooleja sinulla on perheen parissa, töissä, ystäväpiirissä? Oletko se, joka tietää kaiken vai se, joka pyytää aina apua muilta? Oletko perässähiihtäjä vai suunnannäyttäjä? Useimmat meistä ovat oppineet menemään naamion tai roolin taakse piiloon, monista hyvistä syistä. Voi olla, että kukaan ei tiedä, millaisia me todella olemme, pohjimmiltaan. Ehkä emme itsekään tiedä.

Kun ostamme uudet kengät tai housut, etsimme oman kokoistamme ja oloistamme mallia. Harvoin haluamme hankkia liian pienet kengät tai ylisuuret housut. Kuitenkin saatamme arjen eri näyttämöillä juuttua kiinni rooliin, joka on meille joko liian pieni tai liian suuri. Tai saatamme tarkastella toisia ihmisiä ikään kuin olisimme heidän ylä- tai alapuolellaan. Miksi ihmeessä?

”Luonnollinen on oikein, helppo on oikein, olla oma itsensä on kaikki, mitä loppujen lopuksi voi olla, kaikki muu on harhaan joutumista.” (Bhagwan Rajneesh)

Mikä on sinulle kaikkein luonnollisinta? Mikä on helpointa? Sisällytä se elämääsi. Sinun ei tarvitse ponnistella ollaksesi niin kuin muut ovat tai niin kuin joku tietty taho haluaisi sinun olevan – oli hän sitten äitisi, puolisosi tai paras ystäväsi. Saat olla juuri sellainen kuin olet. Olet joka tapauksessa ainut laatuasi tässä maailmassa.

Katso metsän puita, kedon kukkaa, pientä lasta, koiraa tai kissaa. Ne ovat juuri sellaisia kuin ovat, teeskentelemättömiä ja aitoja. Anna näiden olla opettajiasi omaksi itseksesi tulemisen tiellä.

Ei kommentteja: