Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

lauantai 10. huhtikuuta 2010

Kukoista!, osa 5


Tutustu sisäiseen luontoosi

Lähde kävelemään kesäluontoon ja kuuntele, miltä sinusta tuntuu tällä hetkellä. Anna tunteen tulla ja nousta pintaan kaikessa rauhassa. Älä kiirehdi. Katsele ympärillesi. Jokin luonnonmateriaali saattaa kuvastaa oloasi ja tuntojasi tällä hetkellä. Se voi olla kivi, oksa, kaarnan pala, käpy, ketunleipä tai tuohihippunen, ihan mitä tahansa. Voit kuulostella omaa sisintäsi, avautua kokemuksellesi ja antautua tutkimaan löytämääsi luonnonmateriaalia. Katso sitä, kosketa sitä, haista sitä. Mitä tunteita sinussa herää? Luonto on valmis auttamaan sinua purkamaan tunteitasi.

Voit myös antaa katseesi tunnistaa maisemassa jonkin luonnon elementin tai rytmin, joka kuvastaa sisäistä tarvettasi tai tunnelmaasi juuri nyt. Katsele kiireettömästi, anna hengityksen kulkea vapaasti. Mikä koskettaa sinua tässä maisemassa tai luonnon rytmissä? Onko se tuulessa tanssiva koivu, käkkärämänty, aaltojen rytmi, vanha kelo, virtaava vesi vai maiseman avaruus? Antautumalla katseellesi luonto tarjoaa sinulle uusia näkökulmia tai ratkaisuja elämäntilanteeseesi. Anna hyvää tekevän maisemaelementin tai rytmin lisääntyä mielessäsi.

Voit myös tehdä harjoituksen toisinpäin. Anna mielesi ensin hakea toivottu tunne tai mielentila. Voit sulkea silmäsi tunteen/mielentilan hakemisen ajaksi. Etsi toivottua tunnetta vastaava luontoelementti tai maiseman kohta ja anna sen vahvistaa toivomaasi tunnetta tai tavoittelemaasi mielentilaa.

Ei kommentteja: