Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 14. syyskuuta 2009

Syksyttää


Eilen aamulla jo näytti vähän syksyltä. Maisema verhoutui harmaaseen sumuverhoon. Kastepisarat kimmelsivät yön aikana rakennetuissa seiteissä. Keijujen saattoi nähdä tanssahtelevan niityllä. Sumun taikaa kesti vain muutaman tunnin ja sitten alkoi taas aurinko paistaa. Lopulta oli niin lämmintä ettei enää voinut edes pottua nostaa hikoilematta. Piti siirtyä sisähommiin.


En tietenkään valita kauniista, aurinkoisista ilmoista. Jotenkin vaan jo kuuluisi olla vähän viileämpää, välissä jokunen sadepäiväkin. On kummallista kun koirat voi käyttää aamupissillä yöpaidassa eikä palele yhtään. Ja sekin että lapset tulee koulusta t-paidat päällä, takit ja puserot reppuun sullottuna. Kun on niin kuuma.


Nyt kun osaisi käyttää nämä kauniit päivät oikein. Touhustella ulkona - jos siellä ei olisi niin kuuma! - ja laittaa piha talviteloille. Kukkasipulit maahan. Istuttaa ne viimeiset taimirukat joille ei paikkaa tunnu löytyvän sitten millään. Leikata vielä kerran nurmikko, siihen tarvitaan sitä aurinkoa kuivattamaan kaste pois..

Kyllä se syksy sieltä saapuu aikanaan. Sitä odotellessa nautitaan näistä, ihanista päivistä. Tänäänkin taivas on pilvetön. Kaunis kesäinen syyspäivä tulossa, joten lähdenkin tästä pihahommiin. Ihanaa viikkoa ihan jokaiselle!

6 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Tunnelmallisia kauniita kuvia! Minä nautin vielä täysin rinnoin tästä lämmöstä, mutta onhan illassa, yössä ja välillä päivässäkin jo ripaus syksyä ja pakkasen lupausta.

Annika kirjoitti...

Tuttuja syyspuuhia ja -tunnelmia!
Minulla sipulit odottavat jo kaapissa, mutta vielä en ole uskaltautunut istutuspuuhiin. Toivottavasti myyrät eivät tänä talvena löydä sipulikätköjäni. Viime talvena meni vähän kehnosti...

Kesäkukka kirjoitti...

Aamulla töihin ajaessani katselin upeita kastepisaraisia seittejä, jotka auringonvalo paljasti metsässä. Harmi, kun ei ollut taaskaan kameraa mukana, olisi saanut kivoja kuvia.

Ja hyvä, että muistutit niistä kukkasipuleista!
Ne unohtuisivat luultavasti talon aluseen. Kirjoitin oikein muistilapun itselleni :)

Mukavata viikkoa!

Hanski kirjoitti...

Älyttömän ihania kuvia! Miten sinä saatkin tallennettua tunnelmat kuviin noin hienosti! Melkein voin tuntea nenässäni luonnon tuoksun kuvia katsellessani.

Kazza kirjoitti...

Oikein kyyneleet tulevat silmiin kun näitä kuvia katselen. RAKASTAN juuri tuota alkusyksyä; usvaa, maatuvien lehtien tuoksua ja sitä tunnelmaa.... Iskit kyllä koti-ikävä-hermooni ja kovaa näillä kuvilla. Upeita. Hyvää syksyä sinne Suomeen!

Vianna kirjoitti...

Kiitos, kiitos, kiitos kaikille teille! Minäkin rakastan syksyä, myös tällaista aurinkoista..