Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

torstai 24. syyskuuta 2009

Pottu-uupumusta


Ensi kerralla kun meinataan alkaa perunanviljelijöiksi, niin ei innostuta ihan näin paljon. Voisinpa neuvoa että jos alkukesällä laittaa peltoon viisisataa kiloa siemenperunaa, kannattaisi hankkia edes jonkunlainen nostokone syksyyn mennessä.. Alkaa tuo kuokkiminen jo tympiä.

Pari viikkoa on vierähätänyt perunoiden parissa. Naapurin A on hurauttanut melkein joka päivä traktorilla pellon reunalle ja kysellyt että montako riviä tänään nykästään. Yleensä 1-4. Ja loppupäivän minä olen poiminut perunaa.. Neljässä rivissä menee ihan koko päivä vaikka olisi apuvoimiakin. Useinhan niitä ei ole. Koulun jälkeen lapset hipsii sisälle pelaamaan, kun ei ole kukaan vahtimassa.. Nyt on otettu pelikoneet pois, ja ne tulee takaisin sitten kun päivän pottusaalis on kellarissa - jos ei ole liian myöhä, yleensä on.

Neiti on ollut ruuanlaittovastuussa, usein olemme syöneet ruokaa nimeltä "uups sori, unohin". Mies haki naapurin naapurin omenatarhasta muutaman laatikon omenoita, niillä ollaan eletty viime ajat, omenoilla ja leivällä. Onneksi lapset saavat koulussa oikeaa ruokaa, ja osaavat tehdä pikkuevästä välipalaksi.

Mies sentään on joka päivä kiltisti tullut avuksi, siksi pariksi tunniksi mitä valoisaa aikaa riittää koulun jälkeen. Nyt pitää jopa kolmen päivän pottuloman, jää minullekin hetki hengähdysaikaa. Myös S ja lapset naapurista on olleet usein auttamassa. Mutta silti perunoita riittää yhä vaan!

Välillä on iskenyt ihan totaalinen väsymys. Ei jalka nouse eikä selkä taivu. Itseäni olen hoitanut tanssimalla ja joogaamalla kansalaisopiston kursseilla kolmesti viikossa. Jospa se tästä.

Meidän metsän karhukin on taas liikuskellut lähimaisemissa. Jos ei jaksa ollenkaan lähteä puolukkaan, voiko karhua käyttää hyvänä tekosyynä?

PS. Myytävänä luomuperunaa. Kuljetusta voi kysyä Iisalmi-Kuopio välille, sekä Ouluun.

5 kommenttia:

Una Reinman kirjoitti...

Ainakin perunoita siis riittää. =D

Nyt torille oma koju pystyyn?
Tai lehteen ilmoitus?

Ah, perunaa kokonainen pelto... =))))

Kesäkukka kirjoitti...

"Elämää pottu-pellossa" :))
Meillä perunoita vaivaset pari laatikkoa, taitavat loppua ennen joulua. Harmi, kun asutaan niin kaukana.
Älä nyt ainakaan unta näe niistä ;)

Pellon pientareella kirjoitti...

Voimia, voimia! Eikö jostain saisi jotain konetta lainaksi tai talkooapua perunannostokoneen kanssa? Tuo ei taida vastata enää tarkoitustaan oikein, jos se pottusavotta uuvuttaa loppumattomana painajaisena. Ja ei, puolukoita EI tarvitse poimia. Ei tarvitse kaikkea jaksaa, yli kohtuuden ja voimiensa. Toivottavasti löydätte ratkaisun, tavalla tai toisella.

Vianna kirjoitti...

Kiitos ystäväiset! Tuolla perunoiden parissa ehtii miettiä kaikenlaista. Kuten että oikeastaan en haluaisikaan olla missään muualla juuri nyt. Ilmat on olleet ihania, on saanut ulkoilla kerrankin tarpeeksi, illalla ei tarvitse miettiä tuleeko uni, jne.. Kunhan vaan muistaa sulkea silmät kun tulee sisälle. Siivoojaa, kokkia ja lastenhoitajaa tosiaan tarvittais. Mutta hei, voiton puolella ollaan! Potturivejä jäljellä enää n. 16, kun alunperin niitä oli 58!! Oikeasti, ilman noita naapureita tästä ei tulisi yhtään mitään. Talkoita on yritetty järjestää, mutta kun ei tunne ketään sadan kilometrin säteeltä, niin on se vähän hankalaa.. Mennään omien voimien mukaan, hyvällä mielellä kuitenkin :o)

Ella kirjoitti...

uups sori, unohin