Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

perjantai 11. syyskuuta 2009

Kotikissasta taksikuskiksi


Siltä ainakin tuntuu.. Voi kun joku maksaisi palkkaa tuosta kuskaamisesta! Ihan tyhmät koulunalkamisajat kymppiluokalla: 8.45 tai jopa 10.15. Lukujärjestyksen mukaan yseilläkin alkaa ensimmäinen tunti 8.20. Koulubussi hurauttaa meidän ohi joka aamu kello 7.23, eikä tuo vajaa viidentoista kilometrin matka kauaa kestä. Joten olen hyväsydämisenä ihmisenä tällä viikolla kuskannut nuorisoa aamuisin koululle ja monesti vielä koulun jälkeen kotiinkin. Eskarilainen ja vitosluokkalainen sen sijaan kulkevat bussilla ihan mielellään. Ja jaksavat vieläpä herätä ihan ajoissa että ehtivät kyytiin.

Keskiviikko on ongelmapäivä. Vähän-Isomman valinnaiset saksantunnit pidetään klo 14-15.30. Koulu siis alkaa kaikilla luokka-asteilla joka aamu 8.15, joten aamuisin menee vain yksi bussi. Mutta: alakoululaisilla saa olla enintään seitsemän oppitunnin pituiset koulupäivät, joten Vähän-Isomman koulu alkaakin vasta yhdeksältä. Ja siihen aikaan ei kunta järjestä kuljetusta.. Saksantuntien jälkeenkään kuljetusta ei saa, koska se on valinnaisaine (tyhmä perustelu). Sivistysjohtaja on onneksi sen verran sivistynyt että on myöhästyttänyt lukiolaisten kello kolmen kyytiä vartilla, niin Vähän-Isompi pääsee siillä kyydillä kotiin. Noin kymmenen kilometrin lisälenkin bussi joutuu sen takia ajamaan ja me joudutaan maksamaan siitä itse. Ihan hyvä järjestely, nyt vaan odotellaan miten iso lasku tulee..

Tähän koulukuskaamiseen vielä päälle kaikki muu ajelu, lasten tai omat menot niin hohhhoijaa.. Viikonlopun aion levätä, enkä ajele yhtään mihinkään. Paitsi olisi markkinaviikonloppu Miehen kotipaikkakunnalla, katotaanpa jaksanko lähtä..

Ei kommentteja: