Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 1. heinäkuuta 2024

Neon synttärit ja sähkökatko


Neo täytti lauantaina yks vee. Juhlapäivä oli työpäivä, ukkosmyrskypäivä sekä päivä jolloin sukulaisia poikkesi kylään. Onneksi Neitinen halusi aamulla jäädä kotiin, oli laittamassa ikkunoita kiinni kun sade alkoi piiskata sisään, ja tietty kissojen seurana. Totoro tiesi jo aamulla ettei ulos kannata mennä, viisas kissa!

Vaikka Neo onkin tosi ihmisrakas sylikissa niin vieraita ihmisiä se vähän arastelee, joten synttärijuhlallisuuksiin päästiin vasta vieraiden lähdettyä. Tällä kertaa ukkonen aiheutti myös sähkökatkon, joten kahvit kulkijoille keitettiin trangialla ja sit mietittiin miten ruokaa laitetaan kun ne perinteiset sähkökatkopitsat leivinuunissa ei tuntunu oikein hyvältä idealta kolmenkymmenen asteen helteessä. Onneksi on grilli. Kissat pärjää mainiosti ilman sähköä (Neitisen huomio).

Sähköttömyys vei Neitiseltä nopean netin (=tylsääää) ja lopulta puhelintenkin akut hiipui. Toiveikkaana laitettiin laitteet yöksi latureihin että heti saavat virtaa kun sähköt palaa. No eivätpä palanneet yön aikana. Aamulla alkoi jo vähän jännittää pakasteiden ja muidenkin ruokien puolesta..

Mummulassa kesälomailun aikana kuuluu käydä Ikeassa, joten käytettiin sitten sähkötön päivä Kuopiossa kuljeskeluun. Ja jo kotimatkalla illansuussa Savon Voiman häiriökartta tiesi kertoa että ne viimeisetkin 26 asiakasta (eli mekin) on vihdoin saaneet sähköt takaisin. Katko kesti 30 tuntia.

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

No se olikin pitkä katkos! Toivottavasti ei ehtiny pakasteet sulaa.

Onnea Neolle! 🤍

Vianna kirjoitti...

No, suurin osa pakasteista piti heittää pois..

Neo kiittää! ♥