Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

torstai 28. toukokuuta 2020

Palkkapäivä


Mene marjatilalle töihin, ne sanoo. Ja minä iloitsen, kun kerrankin on tarjolla oman alan töitä, ihan täsmäduunia johon mulla on koulutus ja tutkinto (ja vähän ylikin) ja vuosien kokemus. Palkasta tietysti puhuttiin jo työhaastattelussa, se on ihan maaseutuelinkeinojen työehtosopimuksen mukainen, vaativuusryhmä 1 eli "Työ joka edellyttää lyhyehköä perehdyttämistä mutta ei aiempaa kokeusta. Vastuu ja kuormitus on vähäinen." (Ammattitaitolisäkin työehtosopimuksessa mainitaan, mutta siitä ei puhuttu mitään, eli ei taida tässä tapauksessa koskea mua, eikä myöskään mun työkaveria joka on ollu samoissa hommissa samalla tilalla jo monta kautta, ja silti meillä molemmilla on sama palkka.) En tiedä mitä työn kuormittavuudella tässä tarkoitetaan, mutta ainakin fyysisesti on rankkaa duunia.


Mutta siis, nyt on eka palkka tullut tilille, ja se oli aivan hämmästyttävän pieni jopa ennen veroja. Toki viimeiseen reiluun neljään viikkoon on mahtunut pari arkipyhää sekä takatalvi ja kaksi kylmän sään takia vähän myöhempään aloitettua aamua, mutta muuten oon tehnyt joka päivä kaheksasta neljään niska limassa hommia. Nyt pienesti itkettäis, vähän suututtais ja tekis mieli heittää hanskat tiskiin. Mutta en toki niin tee, sillä just tällä viikolla alkoi mansikanistutus, kestää noin pari viikkoa, ja nyt saa tehdä pitempääkin päivää jos haluaa, ja lauantainakin saa mennä töihin. Että kuuspäiväistä työviikkoo ois luvassa, yks lepopäivä ja sama ralli uudelleen.. Katotaas kuin mummun käy. Työsopimus voimassa kesäkuun loppuun, toivottavasti kestän sinne asti.


Täytyy todeta, että onneks on jooga, onneks kaivoin firman naftaliinista ja aloin tälle "urheilu- ja liikuntakoulutus" -alalle. Oon kiitollisuudesta ymmyrkäisenä siitä että ihmiset on viikosta toiseen jaksaneet osallistua nettijoogatunneille ja maksaneet vapaaehtoisia osallistumismaksuja niin paljon että saan maksettua laskut ja syötyä! Ainakin tässä kuussa, nyt porukka vähenee kun alkaa kesälomat, ja heinäkuun pidän itekin pääsääntöisesti lomaa.


Hiphei, anyway! Ihanaa alkukesää, nautitaan vihreydestä, auringosta ja lämmöstä!

Ei kommentteja: