Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

torstai 23. elokuuta 2018

Loppusuora häämöttää


Onpas ollut - taas - mielenkiintoinen kasvukausi.. Summailin tässä just sääaseman sadetietoja toukokuun alusta lähtien, vettä tullut tähän mennessä 164,1 mm (toukokuussa 26,4 mm, kesäkuu oli melko sateinen: 100,8 mm, heinäkuussa hurjat 8,1 mm, elokuussa tähän asti 28,8 mm), sadepäiviä 36/114 kpl (8, 15, 4 ja 9). Sade on monesti ollut sellasta ripsutusta vaan että vähän maanpinta kastuu muttei sen enempää, tänään onneksi satoi melko kunnolla 12,6 mm, edellisen kerran on tullut kunnolla vettä kolme viikkoa sitten. Luulen että tämä päivä ei oo vielä mukana noissa elokuun laskelmissa.

No mitkäpä kasvit on tykänneet kasvaa melkein ilman vettä? Kaikki rikkakasvit ainakin, ja tänä vuonna sipulit kasvoi yllättävän isoiksi, ne kun oli istutettu biokalvoon niin ei rikat päässeet kiusaamaan liiaksi. Kaikki muut onkin sitten siinä 'onnistui huonosti' -listalla. Jotkut siemenet ei edes itäneet, kuten vihanneksista jokunen laji sekä ohra. Jouduttiin vetämään koko "ohrapelto" sileeks paaliin ja pois ennen aikojaan, kun kasvoi ihan pelkkää rikkakasvia. Pellossa on vielä porkkanat, perunat, punajuuret, pari naurista ja kesäkurpitsaa, vähän papuja, salaattia, lehtikaalta sekä kaura, ja puissa suurin osa omenoista, päärynät ja luumut. Vielä pitää varmaan muutaman viikon antaa juuresten ainakin kasvaa, ovat ihan poikasia vielä. Huomenna varmaan harvennetaan porkkanaa, jospa ne näin sateen jälkeen irtoais maasta vähän helpommin.

Kuvat viime vuodelta, tänä vuonna ei ole kameran kanssa pellolla tullut juuri käytyä..

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Tämä on sitten sen aurinkoisen ja lämpimän kesän kääntöpuoli... Tuntui jotenkin tosi väärältä nauttia siitä lämmöstä, kun tiesi, että vastakohtana sille on liiallinen kuivuus ja todellinen epätoivo viljelijöillä ja eläinten pitäjillä. Voi itku sentään, toivottavasti edes jotain vielä pelastuu teilläkin.

Vianna kirjoitti...

Nyt näyttää jo paljon paremmalta kuin alkukesällä, kun näytti ettei mikään edes idä. Satoa on saatu mukavasti omaan pöytään, marjoja oli jonkin verran myyntiin asti, vaikkeikaan kaikille halukkaille. Porkkanat on kosvaneet kohta myyntikokoisiksi, perunoiden kohtalo on vielä vähän kysymysmerkki. Että jotain kuitenkin. Ja ens vuonna uudestaan!