Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Stressittömän loman resepti

Keskitalvella valitaan kohde missä on varmasti vihreää. Aurinko ja lämpö on melkeinpä sivuseikkoja, mutta väriä pitää olla, ainakin sitä vihreää.

Jos helleraja ei menekään rikki joka päivä, valitaan hotelli jossa on lämmitetty sisäuima-allas, vaikkei sitten huvittaisi/ehtisi/jaksaisikaan uida kuin kerran koko viikolla.


Varataan ja maksetaan kaikki tarvittavat matkalisukkeet jo etukäteen: lentoateriat, kuljetukset, vähintäänkin puolet ruokailuista eli aamupalabuffet, retket ym, ellei ne sisälly hintaan jo valmiiksi.

Houkutellaan mukaan samanhenkinen seuralainen, jotta koko lomaa ei tarvi kuluttaa kiitämällä tukka putkella paikasta toiseen tai bailata ankarasti yömyöhään, eikä toisaalta pelkästään kököttää hotellilla.


Pakataan kevyesti. Viistoista kiloa matkatavaroita on aivan riittävästi ja ehkä vähän liikaakin.

Tasapainoitetaan meneminen ja oleminen. Käydään mahdollisimman monilla (etukäteen maksetuilla) retkillä, mutta välillä vaan lojutaan kirjan kanssa peiton alla tai sään salliessa aurinkotuolissa.


Tuliaiset ostetaan vasta kotimatkalla lentokentältä. Suklaa ja paikalliset juomat riittää kotiväelle aivan mainiosti, ja muillehan ei mitään tarvi tuodakaan.

Voi olla vielä muitakin huomioonotettavia seikkoja, näillä ohjeilla sai tällä kertaa kerrassaan lomaisan loman. Mukaan vielä kunnon kevyet lenkkarit, niin alkaa niitä askeleitä kertyä ihan eri malliin kuin kotosalla näin talvisaikaan. Oli kyllä täysin stressivapaa loma, nyt taas yritän napata kiinni arjen helmasta..

3 kommenttia:

Anneli A kirjoitti...

Oliko kohteena Madeira? Me olemme menossa sinne keväällä. Ihana paikka!

Heli kirjoitti...

Ihan täydellisen kuuloinen loma! ♥

Vianna kirjoitti...

Sepä juuri :o)