Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

lauantai 27. syyskuuta 2014

Kuka syönyt on hinaajani
Kaksi mehiläispesää, aika monta kehällistä hunajaa, lainalinko pari päivää pyörimässä, ja lopputulemana noin kaksikymmentäkahdeksan litraa hunajaa. Siis ihan hirvee määrä! Nyt se pitää purkittaa ja sitten yrittää sijoittaa jonnekin, lähinnä varmaankin tutuille ja sukulaisille. Luomuna ei hunajaa vielä tänä vuonna voida markkinoida, toivottavasti jo ensi vuonna voidaan. Ja onpa mielessä vilahtanut ajatus valkosipulinkynsienkin säilömisestä hunajaan, kun noita valkkareitakin on vielä jokunen myymättä.. Siinä tulis yhdellä kertaa sekä hunajamarinoituja valkosipuleita että valkosipulihunajaa :o)

5 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Vau mikä määrä hunajaa!
Meikäläinen osti sitä litran purkin paikalliselta viljelijältä, ja nyt se onkin runsaassa käytössä...

Katja kirjoitti...

Mahtava määrä hunajaa. Meillä menee tuo varmaan vuodessa ihan oman perheen voimin. Nyt ostin kerralla 5 kiloa ettei tarvitse joka kauppareissulla hankkia.

Vianna kirjoitti...

Meillä ei oikein itellä hunajaa kulu, pitänee vissiin opetella leipomaan hunajalla sokerin sijaan, tai mihinhän muuhun sitä voisi käyttää kun ei teehenkään osaa makeutusta laittaa..

Maija/Taajamafarmari kirjoitti...

Meillä tuli hunajaa kahdesta pesästä 60kg! Joskus "hulluina vuosina" on tullut 60kg/per pesä, ja se on ihan liikaa.

Mutta hyvää se on, vaikka sitten purkittaisi saunahunajaa kaikille kavereille jos ei muuta keksi keväällä ylimääräiselle tuotannolle. :)

Vianna kirjoitti...

No huh, onneksi meillä ei ihan tuollasiin lukemin päästy! Mutta kiitos hyvästä ideasta, saunahunajaksihan tuota tosiaan voisi myös käyttää :o)