Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 24. toukokuuta 2011

Jaiks!


Pojat oli ihan riemuissaan kun iskä yhtenä iltana kaiveli pellon reunalla lantakompostia ja löysi isoja lihavia toukkia! Pienen salapoliisitutkimuksen jälkeen nämä selvitettiin kultakuoriaisen (Cetonia aurata) toukiksi. Tunnistusta helpotti Oman pihan ötökkäkirjan lisäksi se, että nämä ryömii hassusti selällään, ihan niinkuin nuokin toukat tuossa videolla. Meidän toukat on vaan isompia..


Toukkia piti tietysti itse käydä etsimässä lisää, ja löytyihin niitä. Nyt on seitsemän isoa toukkaa ja yksi ihan pieni muutettu vähän lähemmäksi toiseen kompostikasaan, ja innolla odotellaan näkevämme joskus aikuisia kultakuoriaisia.

6 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Enpä haluaisi nuita minun puutarhaani :S Ruusut ja kasvien juuret olisivat pian kaluttu.

Nenunen kirjoitti...

Vau, mikä mötkäle! En kyllä uskaltasi käteen ottaa, mutta kuoriaisina ne on nättiä mönkijöitä.

Erja Metsälä kirjoitti...

Mullakin on noita kompostissa, meidän teinityttäret ei varmaan olisi kovin ihastuneita jos heille esittelisin ;)

Pitäisikö siis hävittää jos syövät juuria? En ole huomannut tuhoja vaikka jo monta vuotta olen löytänyt noita keväisin uutta multaa ammentaessani.

Vianna kirjoitti...

Erja: Meilläkin Neiti vähän kiljui kun pojat esittelivät saalistaan :o) Minun käsittääkseni eivät syö juuria vaan pelkästään lahoavaa kasviainesta. Aivan harmittomia siis, ja kuoriaisina tosi kauniita. Mitäpä niitä turhaan hävittämään..

Nimetön kirjoitti...

Kuoriaiset syövät joidenkin kasvien lehtiä ja toukat juuria.

Nimetön kirjoitti...

Itse kuoriaisilla ei ole mitään millä purra lehteä. Toukat eivät syö juuria, vaan niiden ravintona on yleensä lanta tai lahopuu.