Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

perjantai 27. toukokuuta 2011

Harrastelijaviljelijän kevätkiireitä


Tuomentuoksuista viikonloppua! Meillä on tuoksunut koko viikon, on vaan ollut niin kylmää ettei paljon ole tarennut tuoksutella..

Omenatarhassa kukkii voikukat. Niitä on jo pariin otteeseen saanut ajella ruohonleikkurilla. Yhtenä aamuna makuuhuoneen ikkunasta näkyi iloisenkeltainen voikukkapelto - mansikkamaalla.. Mansikan rivivälejä varten hankittu ruohonleikkuri toimi kiltisti puoli tuntia, sammui ja puski öljyt pihalle, joten meillä edelleenkin kukkii iloisenkeltainen voikukkapelto mansikkamaalla.. Voikukkia on myös itäpellon vanhoilla nurmipalstoilla, jotka kynnetään ihan pian kunhan saadaan uusi aura uudelleen pelittämään - grr.. Sinne on näillä näkymin tulossa viherlannoituskasvustoa sekä kauraa, ennestään itäpuolen pelloilla on kasvamassa nurmea.


Jotain sillä uudella auralla saatiin jo tehtyä, ennenkuin yksi leikkuri halkesi, toinen putosi peltoon ja takimmainen siipi vääntyi. Länsipuolen pellot on kynnetty niiltä osin kuin tänä keväänä täytyy. Länsipuolelle on tulossa riistapeltoa sekä linnuille että nisäkkäille, lisäksi kauraa ja perunaa. Ennestäään siinä on jo ruista, mansikkaa ja meidän huikea kasvimaa :o)


Tänään - tai siis alunperin toissapäivänä - meillä on potutuspäivä. Ensin täytyy tehdä lenkki pellolla karhin kanssa ja poimia suurimmat kivet pois, jospa jo illalla päästään vakoilemaan pottua. Ajattelin myös kaalit istuttaa tänään, vaikka niille ei ole tarpeeksi tilaa ja viime yönä oli kaksi astetta pakkasta. Jos sitten huomenna hyökkäisi kasvihuoneen kimppuun. Tomaatit, paprikat ja ananaskirsikat pääsisi omille paikoilleen, kurkut sitten vähän myöhemmin.

1 kommentti:

Taina kirjoitti...

Heissan,täällä on kans kylymää nyt ollunna 2 päivää,HYYII,nytkin näyttää harmaalta ja synkältä:(,vaan ensviikolle luvattu jopa 27 astetta lämmintä,ihanaa♥.Kauniita kesäisiä kuvia maaseudulta,sielu lepää maalla,tiiä,kun olen siellä asunu!