Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Valoa tunnelin päässä


Sunnuntai-iltana innostuin tuhoamaan keittiönkaappeja. Lähdön saivat kaikki listat (lattianrajasta, kaappien päältä ja varsinkin ne turhat listat yläkaappien alta) sekä epäkäytännöllinen matala kaappi jääkaapin päältä. Olisin repinyt jääkaapin ympäriltäkin levyt pois, mutta siihen on asennettu pistorasia, joten ne nyt vielä on siinä. Maanantaina huomasi jo aamulla että jotain on toisin, ja keskipäivän auringossa se tosiaan pisti silmään: pimeän ruuanlaittokuilun umpipimeään jääkaappinurkkaukseen tulvii valoa! Kuvan mukaan näyttäisi siltä kuin koko keittiö jääkaapin takaa olisi pelkkää valkoista, niinhän ei tietenkään ole mutta onpa hienosti hämätty.. Seuraavaksi lähdön saa kaappien sokkelit ja pari ylimääräistä alakaappia, sekä pöytätaso ikkunan edestä. Kohta päästään lattianmaalaushommiin!

Toinen valoisuutta aiheuttava asia löytyi Unelmien mummonmökki -blogista: haaste luopua viikon aikana 20 tavarasta. Mulle ei tuskaa tuota niinkään tavaroista luopuminen vaan se, etten halua heittää käyttökelpoista tavaraa roskiin, ja sinne kirpparille on niin vaikeaa saada lähdettyä. Ihan takuulla ainakin parikymmentä tavaraa on tuossa nurkassa jo pitkään ollut odottamassa sinne vientiä. Jospa nyt viikonloppuna saisi aikaiseksi, kun on muutenkin käyntiä kaupungissa. Ajattelin jatkaa tuota projektia niin, että yritän luopua kahdestakymmenestä tavarasta joka viikko. Onkohan vähän liian kunnianhimoista.. No, se jää nähtäväksi. Aloin heti kehitellä itselleni omia sääntöjä tähän haasteeseen liittyen. Poisheitettäväksi en tietenkään laske normaaleja kierrätysroskia (biojäte, kartongit, paperit, pahvit, lasit, metallit) enkä myöskään esim. muovipakkauksia, vaan pelkästään oikeita tavaroita. Aion myöskin pitää kirjaa sekä ulosmenevistä että sisääntulevista tavaroista. Täytyy vielä omassa päässä tarkentaa näitä sääntöjä. Pyrin raportoimaan tänne viikottain miten projekti etenee, ja mitä on heitetty pois tai hankittu lisää. Ja toivottavasti tavaroiden määrä ei meidän huushollissa ainakaan kasva..

2 kommenttia:

nätti rätti kirjoitti...

Heei, eiks cittareilla ole helmikuun ajan joku kotitalousmuovitavaroiden keräys menossa orthexin kanssa tai jotain? Mä aion heittää sinne ainakin jonkun parhaimmat aikansa eläneen leivontakulhon ja vanhat muoviset leikkuualustat. Täytyypä vielä tarkistaa, etten ole nähny ihan uniani, heh.

Vianna kirjoitti...

Kiitti vinkistä! Ja yleensähän Hackman tai joku keräilee helmikuussa vanhoja paistinpannuja ja kattiloita kierrätettäväksi.