Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

perjantai 25. helmikuuta 2011

Systeemi


Vikaa vesiputkista on etsitty kellarista, lähteestä ja pumppukuopasta. Miesparka on tallustellut lapio (ja kaira!) kainalossa lumikengillä pitkin poikin metristä hankea ja yrittänyt paikallistaa miksi vesi ei kulje. Tämänhetkinen epäily on, että pohjaventtiili pumppukuopassa on jäätynyt, pumppu on pyörinyt tyhjää ja lopulta särkynyt. Iltapäivällä on tulossa asennusmies uuden pumpun kanssa, saapi hän vuorostaan pukea lumikengät jalkaan ja kahlailla kuopalle..

Tämänhetkinen tuoksujen sinfonia on sanalla sanoen mielenkiintoinen.. Haisee tiskit, piskit ja paskit.. Talossa on tällä hetkellä yksi mahatautinen, se en onneksi ole enää minä. Suihkussa ollaan käyty koululla, Neitillä ja uimahallilla. Juomavesi on ostettu kaupasta, "talousvesi" eli lähinnä vessanvetovesi on sulatettu lumesta. Ihan höperöä tavaraa - viidestä litrasta lunta tulee noin puolitoista litraa vettä..

Mutta se systeemi, josta piti kertomani liittyy siivoamiseen. Meillä kun tuota karvaa, pölyä, roskaa ja moskaa riittää, olisi pitänyt opetella ylläpitosiivousta. No, jaksan ehkä kaksi päivää pitää paikat "siisteinä", sitten iskee laiskamato. Nyt on tosiaan ollut taukoa, tänään ei pelkästään tuntunut siltä että haluan ihan kaikki sotkut pois, vaan että voisi oikeasti jo asialle jotain tehdäkin.

Joten: aukaistaan leivinuunin luukku, viritetään tuolin selkänojasta roikkumaan jätesäkki, otetaan paperinkeräysastia ulottuville ja haetaan lastenhuoneesta tyhjä laatikko, kori tms. Sitten käteen pitkävartinen lattialasta, ja lastaillaan kaikki lattialla lainehtiva roina keskelle tuvan lattiaa keoksi. Matkan varrella poimitaan keräyspaperit, poltettavat roskat (uuniin) ja lelut (koriin). Roskakasasta erotellaan vielä (karvaiset) sukat, kynät, ym "tarpeellinen". Loput kahmaistaan jätesäkkiin. Sitten on imurin vuoro. Imuroidaan nurkasta nurkkaan, kuunnellaan milloin iloinen ropina imurin putkessa loppuu, ja se on siinä. Lopuksi vielä tarkistetaan ettei uunissa ole kissoja.. Ja jos olisi vettä, voisi tämän jälkeen pestä lattiat, pyyhkiä pölyt tms.

Ennen lattian raivausta kannattaisi varmaan käydä pöydät ja kaikki tasot läpi käsivarsitekniikalla, eli pudottaa kaikki tavarat lattialle. Sitten pääsisi kunnolla raivailemaan lattiaa ja saisi pöydätkin tyhjäksi. Pitääpä kokeilla ensi kerralla.

Toiveena olis että pääsisin viikonloppuna pesemään pyykkiä..

3 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Miksi kiusata itseään pienellä piperryksellä, kun saman asian voi hoitaa paljon luovemminkin. Jos joka päivä käyttää monta tuntia siivoukseen, vuoden aikana jää monta mukavampaa ja tärkeämpää juttua tekemättä. Huominen siivouspäivä ei kuulostakaan enää niin ikävältä puuhalta, kiitos sinun. T:kaksi isoa pahaa sutta ja kolme ei enää niin pientä porsasta:)

Heli kirjoitti...

Hih, tuohan onkin hyvä tekniikka! Mulla on hiukan samantyylinen, mutta kerään kaiken roinan pyykkikoreihin joita sitten perkaan...

Ja hei se sun palkinto.. on matkaillut jo hyvän aikaa mun kassissa.. koitan saada sen siihen suuntaan piakkoin!!!

pioni kirjoitti...

Systeemisi kuulostaa aika hyvältä:)
Meilläkin pitäisi siivota...