Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 3. kesäkuuta 2019

Pilvenhattaroita  "Joskus ihmiset kysyvät: "Milloin on sinun syntymäpäiväsi?" Voit kuitenkin kysyä itseltäsi mielenkiintoisemman kysymyksen: "Missä olin ennen sitä päivää, jota kutsutaan syntymäpäiväkseni?"
  Kysy pilveltä: "Milloin olet syntynyt? Missä olit ennen syntymääsi?" Jos kysyt pilveltä: "Kuinka vanha olet? Voitko kertoa minulle syntymäpäiväsi?" saatat kuulla vastauksen, jos kuuntelet tarkasti. Kuvittele pilven syntyminen. Ennen syntymistään se oli vettä valtameren pinnalla. Tai se oli joessa ja haihtui sieltä. Se oli myös osa aurinkoa, koska aurinko haihduttaa veden. Tuulikin oli auttamassa vettä tulemaan pilveksi. Pilvi ei synny tyhjästä; se on vain uudessa muodossaan. Ei ole kyse jonkin syntymisestä tyhjyydestä.
  Ennen pitkää pilvi muuttuu sateeksi, lumeksi tai jääksi. Jos katsot tarkemmin sadetta, näet siinä pilven. Pilvi ei ole kadonnut; se on muuttunut sateeksi, sade ruohoksi, ruoho lehmiksi, joista syntyy maitoa, josta tehdään jäätelöä. Jos syöt tänään jäätelöä, katso sitä hetken ajan ja sano: "Hei pilvi! Minä tunnistan sinut." Tekemällä näin saat käsityksen pilven ja jäätelön todellisesta luonteesta. Voit nähdä jäätelössä myös valtameren, joen , kuumuuden, auringon, ruohon ja lehmät.
  Tarkemmin katsoen et löydä pilven varsinaista syntymä- tai kuolinpäivää. Pilvi vain muuttuu sateeksi tai lumeksi. Ei ole olemassa varsinaista kuolemaa, koska kaikelle on aina jatkumo. Pilvi on valtameren, joen ja auringon kuumuuden jatkumo, samoin kuin sade on pilven jatkumo.
  Pilvi oli olemassa jo ennen syntymäänsä, joten keskity hengitykseesi, kun tänään juot lasillisen maitoa, kupin teetä tai syöt jäätelöä, ja tervehdi pilveä."
- Thich Nhat Hanh: Ei kuolemaa, ei pelkoa

Meillä oli ihanat triplajuhlat lauantaina rouva Neitin uudessa kodissa, kun hän itse vietti ylppäreitään, pikkuveljensä päätti peruskoulun, ja tyttärensä eskarin. Onnea ja ihanuutta kaikille lomalaisille!

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Onnittelut sinne! ♥

Vianna kirjoitti...

Kiitos Heli! ♥