Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 23. elokuuta 2016

Kuka olen?

Taas täällä elämän suurten kysymysten äärellä.. Poiminta Itsensä etsijän muistilistalta:

"Fyysisesti sitä on itsensä kanssa koko ajan, mutta kyse taitaa olla siitä, onko henkisestikin siinä missä on. Kun henki on läsnä kehossa ja virtaa vapaana, ihminen tiedostaa mitä itsessä liikkuu. Silloin ei ole tarvetta piilottaa, turruttaa, arvostella, korostaa tai paeta. Tilalle tulee hyväksyvyyttä ja rehellisyyttä, uusia mahdollisuuksia. Tätäkin on herääminen.


Tässä vinkkilista siitä, mihin suuntaan voit katsoa, jos et vielä tiedä miten ja mistä itseäsi löytäisit. Muuta listaa kuten parhaaksi näet tai poimi vaikka yksi kohta.

SEURAA LAPSIA. Vastasyntynyt ilmaisee tarpeensa ja taitonsa peittelemättä. Kasvaessa moni piilottaa todelliset tunteet ja aidon olemuksensa. Itsen etsiminen on myös lapsenkaltaisuuteen ja omaperäisyyteen tutustumista.

TUTUSTU ESIVANHEMPIISI. Olet osa jatkumoa. Selvitä, mistä olet tullut. Mistä sukulinjasi ihmiset ovat olleet kiinnostuneita? Sukulinjassasi saattaa kulkea suruja ja siunauksia, jotka vaikuttavat sinuunkin.

KÄY TREFFEILLÄ ITSESI KANSSA. Ole radikaali ja viihdy itsesi seurassa säännöllisesti, mielenkiintoisin ja hauskoin tavoin. Anna itsellesi huomiota, jota kaipaat.

VIETÄ AIKAA SIELUNSUKULAISTEN KANSSA. Elämässä tulee vastaan ihmisiä, jotka tuntuvat erityisiltä, tutuilta ja kaltaisilta, ehkä taianomaisiltakin. Yhteys heihin ravitsee tavalla, joka tuntuu luissa ja ytimissä. Tajuatte toisianne ja sisin vahvistuu luonnostaan.

NAUTI KEHOSTASI. Huolla kehoa – liikuta sitä ja nauti siitä, mutta älä suotta piiskaa (= syyllistä, suorita). Keho, tunteet ja mieli ovat lahjoja, käytä niitä tarkoituksenmukaisesti.


LOISTA SIELLÄ MISSÄ OLET. Jos potentiaalinen elämäsi (työn, parisuhteen, kodin, olotilan tai muun osalta) loistaa poissaolollaan, loista sinä silti. Valoa tarvitaan kaikkialla, joten ole sitä siellä missä olet. Pienikin liekki lisää elämänhehkua, ja se taas kutsuu luonnollista muutosta ja sopivia olosuhteita puoleensa. Aloita siitä, missä olet.

LAADI OMA OPETUSSUUNNITELMA. Mitä sinun kuuluu oppia? Kouluissa ja yliopistoissa kerrotaan, mitä tietyn koulutuksen suorittamiseen vaaditaan, mutta vain sinä tiedät, mitä kiinnostavaa sinun tulee opetella virallisten oppimispolkujen lisäksi. Kuule sisintäsi, tutki myös yllättäviä vaihtoehtoja ja ota ensimmäinen askel.

KOKEILE. Jos et vielä tiedä, mistä innostut, kokeile uusia asioita ja seikkaile hieman tai enemmän! Et tarvitse edes suurta budjettia, sillä kyse on ennen kaikkea asenteesta.

HANKI MUISTIKIRJA. Tallenna sinne johtolankasi, sitä mikä herättää sinut sinulle. Sitaatteja, tunteita, ajatuksia, runoja, lehdistä leikattuja kuvia, haastattelunpätkiä, valokuvia, värejä, piirustuksia ja raapustuksia. Sisimmästä tulee näin konkreettisempaa.

PALJASTA INTOHIMOSI. Mille palat, mitä et voi olla kommentoimatta, mistä inspiroidut, mikä on syysi olla olemassa? Selvitä polte itsellesi ja paljasta se toisille. Osallistu elämään.


SELVITÄ TEHTÄVÄSI. Mitä sinut on tehty tekemään ja miten? Tämä voi olla selvää tai aikamoinen vyyhti. Onko tehtävä sinulle ansaitsemista, yhteiskuntaan osallistumista, asiantuntijuutta, harrastus, kutsumus vai tapasi olla olemassa? Mitä taitoja sinulla jo on ja käytätkö niitä?

PALVELE LAUMAASI. Keitä kuuluu sinun laumaasi? Mitä annat heille itsestäsi? Joskus annat ehkä liikaa, joskus liian vähän. Jokaisella on osuutensa yhteisessä hyvässä, oli kyse sitten perheestä, ystäväpiiristä tai yhteisöstä. Miten voit palvella?

LUO JOTAIN. Ihan mitä vaan! Mikä innostaa? Maalaa, soita, laula, kirjoita, keksi, istuta, ompele, nikkaroi – senkin uhalla, että lopputulos voi olla kaukana täydellisestä. Mitä syntyy?

AVARRA MAAILMANKUVAASI JA ELÄMÄNTAPAASI. Suuret oivallukset syntyvät usein silloin, kun tulee omien oletustensa harhauttamaksi. Asia, jota vakaasti vastustat, voikin olla portti eteenpäin, ja se mitä ehdottomasti luulet tietäväsi, suurin este. Pysy avoimena!

UNOHDA LOKEROT. Itsesi ja toisten määrittely on joskus käytännöllistä, usein turhaa. Kuka olet nimen, iän, siviilisäädyn, tulotason, sukupuolen, asuinpaikan ja mielipiteiden tuolla puolen, olemukseltasi? Katso ihmisen ja asian ytimeen.


KOHTAA TUNTEET. Ne polttavat, ihanat, vaikeat, lempeät, kammottavat, pakahduttavat, myrskyisät, pelottavat ja mukaansa tempaavat tunteet. Anna niiden tulla ja olla. Siedä ne. Mene läpi niistä, niin nekin menevät läpi sinusta. Maailma ei kaatunutkaan. Vapauttavaa!

PÄÄSTÄ IRTI. Tämä on hokema, ja silti totta. Tavaraa, mokia, ajatuksia, uskomuksia, hyväksynnän tarvetta, kontrollia, ihmisiä – mistä pidät kiinni ja miksi? Kun yhteys omaan itseen vahvistuu, luotat enemmän elämään ja annat asioiden paitsi tulla, myös mennä.

RAKASTA, RAKASTA, RAKASTA. Kaikin tavoin, tee se. Romanttisesti, pyyteettömästi, lähimmäistä ajatellen, itseäsi, konkreettisesti ja etäältä. Tuhlaa ja viljele. Anna sen virrata, huomaa rajat, kunnioita. Rakkaus on kaiken ytimessä, sinunkin. Se on mieletön voima ja lahja.

ARKI ON PYHÄ. Ajattomuus voi koskettaa missä vaan. Tee sille tilaa. Kosketa sinä pyhää ja ota se omaksesi. Huomaa se. Taivas tavanomaisessa, meissä, lähellä, ei kaukana.

OLE IHAN HILJAA. Miten muuten voisit kuulla? Luo omat rituaalit hiljentymiseen. Retriitti, meditaatio, pyhät paikat, metsä, musiikki, kirjoittaminen, teehetki, tiskaaminen, harjoitus… Yksi kaipaa rennon tavan, toinen kurinalaisen. Tunnista oma tapasi luoda hiljaisuuden tiloja.


TIEDOSTA. Tietoisuus itsestä ja omasta tekemisestä on hyvä alku, mutta voit mennä myös syvemmälle. ”Sinun” tietoisuutesi on osa laajempaa tietoisuutta. Harjoittele katsomaan eri näkökulmista ja laajenna näkökulmaa yli omasi. Kuinka laaja voit olla?

TULE LÖYDETYKSI. Kaikkein koskettavinta on tulla elämän yllättämäksi ja löytää vahingossa. Yhtäkkiä jostain ojentuu auttava käsi ja uusi mahdollisuus, ilman että itse on tehnyt mitään sen eteen tai vaikka olisi jopa mokannut. Se on armoa ja se kuuluu jokaiselle.

AVAUDU IHMEELLE. Asumme galaksissa nimeltä Linnunrata, pallolla, jota Maaksi kutsutaan. Tulipallo valaisee päivämme ja mahdollistaa elämän sinisellä planeetalla. Aikamoinen ihme! Avaa silmät, korvat ja sydän viesteille ja yhteensattumille matkallasi maailmassa. Käytä monia ulottuvuuksia navigoidessasi: rationaalisuutta, ihmetystä ja intuitiota, ne tukevat toisiaan.

KATSO TÄHTIIN. Sinne on katsonut kai jokainen näkevä ihminen kysymyksineen kautta aikojen, löytääkseen perspektiiviä ihmisyyteensä. Olemme osa ikiaikaista tarinaa, elämän omia. Väliaikaisia ja ainutlaatuisia… tähtipölyä.

KUKA ON SE ITSE, JOTA ETSIT? Mikä on polkusi, mihin tahdot mennä? Kiinnostaako sinua persoonasi ja ihmisyytesi käytännöllinen ymmärtäminen vai tahdotko tutustua ikiaikaisuuksiin itsessäsi ja maailmankaikkeudessa?"

2 kommenttia:

Anneli A kirjoitti...

Viisaita ajatuksia. Kiva oli näitä lukea. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa. Mukavaa viikonlopun jatkoa.

Vianna kirjoitti...

:o)