Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

lauantai 21. kesäkuuta 2014

Kurkistus mehiläispesään

Meidän juhannusaatto alkoi näin:
Mullakin on nyt mehiläispuku, joten pääsin ekaa kertaa mukaan kurkistamaan mehiläispesään. Olikin melkoinen kuhina ja pörinä, vaikka kuulemma ovat oikein rauhallisia nämä meidän hemiläiset. Laitettiin paikoilleen uusi pönttö, johon on tarkoitus tulla hunajaa. Saappat nähä onnistuuko kun kelit on mitä on. Nyt kovasti jännätään lähteekö nämä karkureissulle vai pysyvätkö pesässä. Itsehän olen onnellisen tietämätön mehiläistenhoidosta, ja toivottavasti tilanne säilyykin tällaisena, Mies kyllä kovasti yrittää selittää mullekin mutten oikein kuuntele. Ehkä on hyvä että on joku aihe josta se tietää enemmän kuin minä :o)

3 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Kauanko teillä on ollut mehiläistenhoitohommia? Minulla on varmaan unohtunut tai sitten jäänyt asia huomaamatta. Kovasti nimittäin hingun itsekin tulevaisuudessa paneutumaan sille alalle enemmänkin. Kirjoittele vain jatkossakin mehiläisten kuulumisia. Aina voi mukaan tarttua lukijoille myös jokin opinsiemenkin.

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

Mehiläisistä haaveillaan täälläkin, mutta on vain pieni tai oikeastaan iso mutta, pelkään pörriäisiä. Ehkä olisi aika voittaa pelko, jään innolla seuraamaan miten mehiläisten kanssa käy :)

Vianna kirjoitti...

Mehiläiset tuli meille muutama viikko sitten, kun oli just oikein kiirettä enkä ehtinyt oikein mitään, siksi jäi ihan kertomatta koko asia..

Eihän siinä mitään pelätä tarvi kun näiden kanssa touhutessa on sentään suojapuku päällä. Sen sijaan mullakin meinas vähän pulssi nousta yks päivä torilla kun iso ampiainen päätti luulla mua kukaksi, pörräsi pitkään ympärillä ja kävi vähän haistelemassa ihollakin että mistäs sitä mettä löytyy.. Onneksi maltoin vain seistä paikoillani ihan hiljaa ja melkein hengittämättä, niin lopulta häipyi pois.