Matkailua, enkeleitä, luomuviljelyä, itsensä etsimistä ja löytämistä. Kuvia ja vähän tekstiä.

maanantai 17. joulukuuta 2012

Mä mestarileipuri oon




Paitsi että en minä mutta muut.. Eilen siis leivottiin :o) Iso piparitaikina, iso pullataikina, pieni sämpylätaikina.. Tehtiin joulupullaa, sellaista kuin ennenkin, eli käärittiin piparitaikinaa korvapuustien sisään. Ja tuli muuten hyvää! Muistelin juuri etten oikeastaan ole tykännyt pullasta enkä pipareista ennen kuin tuo Mies on niitä alkanut mulle värkkäilemään. Meillä on anopilta saatu piparitaikinaresepti, joka on ehkä maailman paras, ja me käytetään salaista ainesosaa: täysjyväjauhoja noin puolet. Pipareista tulee ihanan rapisevia eikä mitään mössöä, ja ihan parhaita ne on vähän ajan päästä kun ovat kuivaneet kunnolla. Peruspullapullaa meillä harvemmin leivotaan tai syödään, mutta astetta epäterveellisemmät korvapuustit kyllä uppoaa jokaiselle. Ja tämä joulunajan hybridiherkku myös, laitettiin jopa muutama pulla pakastimeen, saa sitten herra opiskelijakin maistaa kunhan loppuviikosta kotiutuu.

1 kommentti:

Ronja Ryövärintytär kirjoitti...

Herkullisen näköisiä pullia :)