Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Mielikuvaharjoittelua

Keittiön lattia maalattu toiseen kertaan. Siitä tuli kaunis, ihana, nätti, just hyvän värinen, sopivan vähän kiiltävä, valmiiksi kuluneen näköinen, täydellinen! Maali tehtiin itse: vernissaa ja värijauhetta, tärpättiä, serotiinia. Parinkymmenen neliön alalle maalikustannukset oli noin kolmekymppiä, sisälten myös pensselit.

Nyt haluaisin kantaa jo huonekalut sisään, mutta parempi antaa maalin kuivua vielä toisenkin viikon niin ei tartu pöydänjalat lattiaan. Toisaalta pöytää ei vielä edes ole olemassa, puuhella pitää pinnoittaa, kaapit vaihtaa, seiniä vähän maalailla, listatkin laittaa paikoilleen. Mikään ei kuitenkaan estä mielikuvaharjoittelemasta!

Päivittäisiä elämänohjeita, 44. päivä:

Kun teet mielikuvaharjoittelua, pidä mielessäsi oleva kuva liikkeessä ja liiku itse kuvan sisällä. Jos annat mielikuvan liikkua kuin filmi, voit hallita visualisointia hyvin nopeasti. Jos kuva on staattinen, sitä on paljon hankalampi pitää mielessään.

Mielikuvaharjoittelu, jossa on runsaasti liikettä, vangitsee mielesi niin täydellisesti, että et pysty ajattelemaan samaan aikaan mitään muuta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Missähän suhteessa sekoititte nuo ainekset ja mitä värijauheita oli ja mistä niitä löysitte? Todella hyvännäköinen tuo lattia ja väri! Terveisin toinen lattiamaalari :)

Vianna kirjoitti...

Öööö, hyviä kysymyksiä.. Aikaa on kulunut tuon lattian maalauksesta jo niin kauan, etten kyllä mitenkään muista, tai oikeestaan edes tiedä, Mies teki maalin. Värijauheita oli ainakin valkoista, sinistä ja mustaa. Lattia on ollut melko hyvä, mutta väri on kyllä pinnasta vähän kulunut ja puunväri kuultaa jo paikitellen läpi. Joskus tulevaisuudessa on suunnitelmissa maalata tuohon päälle Permolla, jolla on maalattu meillä muitakin lattioita. Tuo itsetehty maali ei ole tarpeeksi kiiltävää, joten on tosi hankala siivota, varsinkin keittiössä.