Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

torstai 5. tammikuuta 2012

Keittiö, se keltainen

Luvassa jotain muuta kuin valkoisen valkoisia sisustuskuvia.. Nimittäin kelmeässä keinovalossa otettuja kuvatuksia keltaisesta keittiöstä rempan keskellä. Jotenkin kuitenkin tykkään näistä keittiökuvista, kerrankin ovat ihan aitoja, en ole mitään siivoillut pois (ja sen kyllä huomaa..).


Luulitteko että meillä olis koko keittiönlattia jo maalattu? Ei kai nyt sentään, vastahan tässä pari viikkoa sitten maalattiin ensimmäiset lankut.. Nyt on kuitenkin astianpesukone jo siirretty seinän toiselle puolelle pukuhuoneeseen, sokkelilauta ja puuhellan eduspelti poistettu, ja liesi nostettu kapuloiden varaan vähän ylemmäs, jotta päästään maalaamaan vähän matkaa kaappien altakin. Lattia näyttää kovin vaalealta, koska se on kokonaisuudessaan jo hiottu. (Ja itse asiassa eilisiltana maalattukin ensimmäiseen kertaan.)


Jääkaappikin siirrettiin pukuhuoneeseen. On kuitenkin kätevästi tuossa keittiön lähellä (paitsi nyt kun keittiöön ei voi mennä, niin vähän on pitkä matka kiertää jääkaapille). Vielä ois seinäpaneeleja maalaamatta, ja itse asiassa koko tuon keittiön jakavan kattoparrun vasemmanpuoleinen osa katostakin.. Ja kaakelit menee tietysti myös vaihtoon, en melkein keksi mitään kamalampaa kuin tuollaiset "marmori"kuvioidut kaakelit. (Ja meillä niitä on myös kylppärissä ja vessassa, tottakai :o) Niin ja kaapit vaihdetaan kans, viimeistään sitten kun omassa verstaassa pääsee työskentelemään.


Keittiön isomman osan katto ja seinät on maalattu jo aiemmin, eteiseen johtavassa ovessakin on oikeasti valkoiset listat, ne vaan piti poistaa että saadaan lattia maalattua. Ovi pitää vielä maalata, sekä ikkunat. Ehkä tuon ikkunaseinän hirret voisi "uhrata" ja puhaltaa vaikka ekovillat hirsien rakoihin ja laittaa jotkut levyt ja tapetit seinään. Tuossa kaikkien romujen alla näkyy se lattian maalattu osa, eipä siinä kovin suurta vaaleuseroa hiottuun lankkuun näytä olevan. Mutta heti jos puulattian lakkaa, niin se tummuu. Joten jospa maalattuna pysyis sen värisenä kun on tarkoitus.

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Puuhaa riittää teilläkin. Ihanaa, kun edistystä tulee, vai mitä?

Mietin että miksi ette vain maalaa noita keittiön kaappeja? Nehän taitaa kuitenkin olla ihan ehtaa puuta, ainakin näyttää. Mulla on oikein joku vimma tohon maalaamiseen.. aina heittäydyn huolestuneeksi, jos ihmiset hävittää puukalusteita.. kun ne vois niin hienosti maalaamalla uudistella.

Mä haaveilen olohuoneen lattian maalauksesta, mutta täytyy jättää vissiin kesään.. meillä se on läpikulkuhuone ja jos se on jumissa, ei yläkertaan pääse kun ulkoa ikkunoista.. =D Maalaatteko te lattian sillein osissa vai kerralla kokonaan? Mietin nimittäin jos jotenkin maalais pätkän kerrallaan, että mahtaakohan siitä jäädä raitoja tms. Olis kiva kuulla jos joku on maalannu osissa, että jos se vaikka onnistuis hyvinkin. Pääsisin mäkin hommiin.. =D

Vianna kirjoitti...

Kiitos Heli! Kyllä, on tosi ihanaa kun tapahtuu edes jotain :o)

Keittiön kaapit on melkeinpä pakko uusia, meille tulee uusi liesi ja jääkaappi, ja kaappien mitat vähän muuttuu. Nuo vanhat keittiön kaapit ei suinkaan joudu hävitykseen, vaan kelpaavat mainiosti joko sellaisenaan isännän verstaaseen tai sitten maalattuna (hih!) johonkn muuhun piharakennukseen, ehkäpä rantasaunalle sitten kun on ensin se ranta ja sauna..

Keittiön lattia maalattiin siis osissa, toinen kerros yritetään vetästä kerrallaan. Tuo maali kun on itse tehtyä ja itse sävytettyä, niin joka kerta ei voi saada ihan samanväristä. Vähän raidallinen tuli, juu - mutta ei se mitään :o) Siksikin toka kerros yritetään vetästä kerralla, jospa ne raidat peittyis tai ainakin vähän tasottuis tuo väriero.. Luulisin että valmiiksi sävytetyllä maalilla pystyy hyvinkin maalaamaan osissa, ainakin jos saumat saa sattumaan lankun saumoihin.