Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

lauantai 31. lokakuuta 2009

Böö!


Loka-marraskuun vaihteeseen osuu meidän perheessä peräti kahdet nimipäivät. Perinteisesti nimpparijuhliin on yhdistetty Halloween -kemut. Tällä kertaa paikalle pääsikin paljon lasten serkkuja, muutama ystävä sekä naapurin poppoo.

Tarjolle oltiin värkätty mm. sormenpätkiä - Omar-karkeista mantelikynsin, kärpäskakkua ja matosalaattia. Kissatkin osallistui juhlavalmisteluihin vääntämällä kikkareita, jotka oikeasti oli mikrossa vähän aikaa pehmennettyjä, uudelleenmuotoiltuja Pätkiksiä. Kissankikkareet ei jostain syystä maistuneet kauhean hyvin lapsille.. Lisäksi boolissa kellui jäinen käsi.

Koristeisiin en kauheasti jaksanut tällä kertaa satsata, lapset ripusteli vähän luurankoja ja lepakoita seinille. Pöydälle tehtiin pienet lyhdyt appelsiineista. Vieraat toi pihalle ison kurpitsan - siinä palaa vieläkin kynttilä - sekä iloisen pinjatatyttösen jota pätkittiin loppuillasta pesäpallomailalla.. Sen sisältä tupsahti karkkia, pieniä leluja, paperisilppua ja hirrrveesti bilehileitä, eli niitä pienenpieniä hilehippusia joita on nyt lattianrakoset ja sukanpohjat pullollaan..


Nyt tämä noita riisuu hiippahatun päästään ja lähtee Kyöpelinvuorelle lepäilemään..

keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Hellitä


Anna tapahtua sen, mikä on tapahtuakseen.


Hellitä ja rentoudu.


Jos mieleen pyrkii ajatuksia, suhtaudu niihin lempeästi, toteavasti.
Anna ajatusten tulla ja mennä, älä takerru niihin.


Pysähdy, kuuntele kehosi tuntemuksia.
Kuuntele mitä kehosi kertoo.


Kiitos.

maanantai 26. lokakuuta 2009

Uusia värkkyitä

Viikonloppu vierähti kansalaisopiston hopeakorukurssilla. En ole mikään kovin innokas koruihminen, mutta hopesta tykkään kyllä. Mitään ideaa ei etukäteen ollut mitä kurssilla tehdään, mutta homma osoittautui hyvinkin mielenkiintoiseksi.. Hopean veivaamista, sahaamista sekä lenkkien yhdistämistä. Tässä viikonlopun saldo: muinaisketju, korvakorut mallia ruori, kuningasketju sekä oiliketju. Ketjut on rannepituisia. Eniten tykkään tuosta oikeanpuolimmaisesta oilista. Kurssi jatkuu parin viikon päästä, siihen asti on aikaa keräillä ideoita..

perjantai 23. lokakuuta 2009

Lucky me!


Minua on ilahdutettu täällä blogimaailmassa viime aikoina monelta taholta. Tuplabonusjättipotti osui kohdalle viime viikonloppuna, kun voitin kaksi arvontaa! Jatkuisikohan hyvä tuuri yhä, lotossa..?

Tämä ihana risusydän matkasi kotiamme koristamaan Risusydän -blogista. Sydän on juuri niin kaunis kuin kuvasta voi päätellä, rusettikin on tasan täsmälleen juuri oikeanlainen, värit ja kaikki ihan kohdallaan! Mukana oli makea kylkiäinen, Mökötyssekotus -hedelmäkarkkeja. Nyt tässä odotellaan kuka seuraavaksi mököttää niin voidaan ottaa ne käyttöön :o) Kiitos Marjalle vielä kerran kauniista paketista!!


Toinen voitto napsahti Vaahteramäen lapset -blogista. Ihan viime hetkellä ehdin osallistumaan tämän iki-ihanan taulusen arvontaan. Nyt se koristaa poikien huoneen seinää, ja sopii siihen tosi hyvin. Tykkään tosi paljon kuvasta, siinä on just tuollaisia ihania pellavapäisiä lapsia, joista joskus haaveilin. Sitten kun asuisimme maalla meillä olisi monta - ehkä tusina - pieniä ja vähän isompia pellavapäitä, jotka essut päällä kirmailisivat niityllä kaiket kesät.. Nyt asumme maalla, lapsia - pellavapäisiä - on neljä, mutta pojat ei suostu essuihin, eikä aina ole kesä :o) Mutta tyytyväinen olen tähänkin elämääni! Iso kiitos Annikalle kauniisti pakatusta taulusta!! Rullasin käärepaperinkin talteen, se oli niin kaunista..


Kolmas ilonpipana ilmestyi Taikalta Nallentassu -blogista. Kiitos paljon tästä ihanasta yllätyksestä Taika!


Plakaatiin liittyy myös haaste, jonka säännöt kuuluu näin:
1. Laita tunnustus blogiisi.
2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt.
3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen.
4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle.
5. Haasta viisi blogia jättämällä niihin kommentti.

Ja sitten se vaikein osuus.. Tässä viisi aistia sattumanvaraisessa järjestyksessä ja mitä niistä tulee äkkiä mieleen:

TUNTO

Tuntuu hyvältä: lapsen kädet ympärillä, kissan tassut ja kieli, hevosen turpa, piikkimatto

HAJU

Hyviä tuoksuja: tuomenkukat, vastaleikattu nurmikko (ilman bensan katkua), juuri sammutettu tulitikku, ulkonakuivattu pyykki, syksyinen metsä
Pahoja hajuja, joista tulee pää kipeäksi: pesuaineet, tupakka, hiuslakka, kynsilakka, monet hajuvedet, liian voimakkaan tuoksuiset kynttilät

MAKU

Namia: tumma suklaa, mansikat, yleensäkin kaikki tuore suoraan pellosta, metsämarjat, tsatsiki

NÄKÖ

Kaunista katseltavaa: luonto, kukat, värit, auringonlasku, vedenpinta, vanhat esineet, lasten piirustukset, kädenjälki

KUULO

Kuuntelen mielelläni: linnunlaulu, tuulen humina, sateen ropina, kissan vaimea kehräys, hevosen hörähtely, kanojen pruuputus, hiljaisuus
En haluaisi kuulla: koneiden hurina, riitely, korvien soiminen, liian kovalla soitettu musiikki

Edit: Pitihän tämä laittaa eteenkinpäin.. Tämän tunnustuksen haluan ojentaa Marialle sekä Kesäkukalle. Ainakin viimeksimainitulla se näyttää jo olevankin, mutta silti sinnekin, ilman haastetta :o)

tiistai 20. lokakuuta 2009

Eteisongelma


Varta vasten mittojen mukaan teetetty vaatekaappi on kasattu, maalattu ja siirretty paikoilleen eteisen nurkkaan. Ihan valmis se ei kuitenkaan vielä ole. Kaapin päältä puuttuu koristelistat ja ovesta avainhässäkkä. Avaimen saa kuitenkin paikoilleen, joten oven saa jo auki :o) Sisältä kaappi on puunvärinen, toivoisin että sekin vaihtaisi väriä vaaleammaksi. Tanko ei vielä ole paikoillaan. Se laitetaan kulkemaan keskeltä takaseinää eteenpäin, kun muuten ei hengarit mahtuisi kaappiin. Sivuseinille mahtuu hyvin koukkuja. Nyt tämä pitäisi rakentaa loppuun asti, niin saataisiin talvivaatteet oven taakse piiloon.


Kaappi nököttää tuossa kuvan oikeassa ylänurkassa, se onkin ainoa kohta mihin meidän eteisessä saa sijoitettua vähänkään suuremman huonekalun. Tällä kaapilla on kokoa noin 100 x 40 cm, yhtään isompaa ei tuohon tilaan olisi mahtunut, sillä valokatkaisijat on sijoitettu tupaan johtavan oven pieleen.


Tyhmä eteinen, epäkäytännöllinen putki eikä yhtään ehjää seinää. Vaatekaapin lisäksi tilaan pitäisi sijoittaa kuuden hengen kengät, koirien hihnat, jonkunlainen istuin, peili sekä korit joihin mahtuu lisää pipoja, tumppuja, huiveja ym. tarpeellista.. Haluaisin myös jonkunlaisen maton joka keräisi enimmät kurat ja lumet, mutta mattojen pitäminen on melko mahdotonta kun yksi kissoista harrastaa pissimistä kaikenlaisille lattialla lojuville tekstiileille. Niin ja tuossa ikkunan alla on tietenkin patteri, joka syö tilaa sekä myöskin rajoittaa kalustamista.

Oma ideapankki eteisen käytännöllistämiseksi alkaa olla melkolailla tyhjä. Miten te olette ratkaisseet/ratkaisisitte eteisen tilaongelman? Turha sanoa että suunnittelemalla oman talon alusta alkaen itse ja laittamalla sinne eteiseen niitä lisäneliöitä..

torstai 15. lokakuuta 2009

Loma-aikataulu


Lapsi nukahtaa iltaisin ennen kymmentä - melkoinen saavutus lomalaisilta! Nukkuu lähes kellon ympäri, 10-12 tuntia. Itse nautin siitä, että kerrankin jaksan valvoa puolilleöin. Sisäinen herätyskello tai saattaa se olla kissakin, herättää noin kahdeksan tunnin unien jälkeen. Ihan passelit yöunet kun joutuu yksin nukkumaan.

Tänään saamme seuraa, kun osa perheestä tulee kotiin. Ihanaa vaihtelua! Voisin toivoa nuotioiltaa viinilasin - ja tietysti Miehen :o) - seurassa. Pojat haluaa varmaan katsoa jonkun hyvän lastenelokuvan sillä aikaa..


maanantai 12. lokakuuta 2009

Koko perheen loma?


Meidän perhe ei näköjään viihdy lomilla yhdessä, sillä taas kävi kuten lomalla yleensä. Tällä kertaa, niinkuin yleensäkin, minä jättäydyin suosiolla kotiin elukoita hoitelemaan, ja Pienimmäinen nuhanenä joutui raukka hänkin jäämään äitiä vahtimaan. Mehän oltiin reissussa viikko sitten, nyt en olisi jaksanutkaan lähteä mihinkään, ja muutenkin olen varsinainen kotikissa. Mies ja isot lapset lähtivät jo lauantaina ensin sähköttömälle, eristämättömälle mökille lumisiin maisemiin, ja tänään ovat hurauttaneet mummulaan. Osa aikoo palata kotiin jo torstaina, ja loput junalla lauantaina. Mies on taas viikonloppuna menossa hirviä jahtaamaan, joten perhe on kasassa vasta sunnuntai-iltana. Mitä lomaa tämä muka on? Minä haluaisin köllöndeerata isännän kainalossa aamut, touhustella pihalla ipanoiden kanssa päivät ja iltaisin taas kupsotella sohvalla viltin alla tai syödä hyvin tai jutella tai tehdä edes jotain mitä arkena ei ehdi. Aika karua jos lomalla täytyy aina lähteä jonnekin - lomalle - irtautumaan arjesta.

Alankin jo odotella joululomaa..

torstai 8. lokakuuta 2009

Sato on korjattu

Perunat on kellarissa, ohrat on puitu ja kuivattu. "Sadonkorjuujuhlat" on vietetty, eli ystävät tulivat yhtenä aamuna kylään juustokakun ja pasteijoiden kanssa, väänsin äkkiä itsekasvatetulla punasipulilla höystetyn salaatin, paistoin veneperunat ja keitin kaakaot. Kanat on asettuneet taloksi. Pellot on kalkittu ensi kasvukautta varten. Ylimääräinen talo on myyty. Kotia on alettu laittelemaan (joulu?)kuntoon. Mitäpä tässä muuta. Talvi voisikin jo pian tulla..

Ananaskirsikoitakin on maisteltu. Ei maistu ananakselta eikä kirsikalta. Ennemminkin mansikkasitrukselta.

keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Kyllä vain!

Nyt tarvitaan niitä talvirenkaita ja toppavaatteita! Pampulakin tärisee tuiverruksessa vaikka onkin kunnon turkikset omasta takaa.

maanantai 5. lokakuuta 2009

Viikonloppuretkellä





Perjantaiaamuna lapset koulubussiin, me eskarilaisen ja Miehen kanssa kohti Oulua. Sumua. Pysähdys aamutuimaan puolivälin Antiikkia -liikkeessä. Auringonpaistetta. Nelostiellä hirvi tienpenkalla pajuja popsimassa. Sataa räntää, rakeita, lunta, vettä. Perillä talolla ihan aikataulussa, puolenpäivän aikaan.

Pihakivet jäässä. Allas houkuttelee edelleen lasta. Pikainen kierros sisällä, kaappien tarkistus, onhan kaikki meidän tavarat pois - no ei ole, joten niitä auto pullolleen. Lapsi Mummun luo ja tavarat autosta Mummun autotalliin. Makaronilaatikkoa, Miehelle kahvit. Vielä pyörähdys talolla, loppujen tavaroiden autoon survomista ja kaupunkiin.

Vaille kolme pankin edessä. Tulee pariskunta, kättelee, nainen tuntee minut jostain nuoruudesta, en saa päähäni kuka on vaikka nimen kuulenkin. Kaikki neljä sisään pankkiin, yläkertaan, neuvotteluhuoneeseen. Allekirjoituksia. Raha liikkuu, vaikkei sitä näykään. Onnitteluja, kiitoksia. Helpotusta, haikeutta. Vielä vähän pankkiasioita, lainanmaksua.

Juhlaeväät Subilta, tuhluukierros Kärkkäisen sikapäivillä ja takaisin talolle. Uudet omistajat on ehtineet paikalle ennen meitä. Kyselyitä, esittelyä. Onneksi osaavat arvostaa meidän ratkaisuja ja tekosia remontoinnissa, vaikka mukana onkin maalipurkki ja tapettirulla. Eivät aio kuitenkaan kaikkea laittaa uusiksi. Ainakaan heti.

Loput meidän tavarat autoon. Jäi vielä yksi sähköpatteri ja työmaavalo, ne haetaan joskus. Illan hämärtyessä Mies lähtee ajelemaan kotiin, Mummu tulee lapsen kanssa hakemaan minua. Heihei, talo! Toivottavasti pitävät hyvää huolta.

Illalla lohkoperunoita ja BB. Yöllä nukun tosi huonosti, pätkissä. Lauantaina on pakkasta. Pikapyörähdys Zeppeliinissä, pienten ja isojen vieraiden kanssa seurustelua, virkkaamista. Sataa isoja rakeita.

Nukun liian paljon enkä meinaa kunnolla herätä. Pää pöhnässä. Iltapäivällä junalla kotiin. Vastaantulevat tavarajunat luistelee ylämäissä, niitä pitää odottaa, sanoo veturinkuljettaja. Junamatka kestää tunnin liian kauan, lapsi ei meinaa keksiä enää tekemistä. Vihdoin kotona. Lumet on sulaneet. Väsynyt. Onnellinen?

torstai 1. lokakuuta 2009

Ensimmäisen pakkasyön jälkeen


Taika-aamu. Ikkunasta näkyy sokerikuorrutettu maisema. Lapset hihkuu että lunta, mutta ei onneksi ihan vielä.. Silti kylmä jo vähän nipistelee nenänpäitä matkalla koulubussille.

Jokohan kohta tarvitaan toppavaatteita..? Ja talvirenkaita.