Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 26. elokuuta 2024

Loman keskellä





 Olipas meillä ihana viikonloppu tanssien, joogaten, syöden, uiden, metsäillen, jutellen, rummutellen, oleskellen. Eikä yhtään haittaa eikä huomaa että lomaputki katkesi sen takia. Nyt ihmettelen tyhjää jääkaappia ja poikasta lähtökuopissa, eli näyttää että tän viikon tärkeimmät hommat sisältää ruokakaupassa käyntiä ja muuttotavaroiden pakkaamista plus runsain mitoin miettimistä mitä ensimmäiseen omaan kotiin muuttava lapsi oikeesti tarvitseekaan. Yritän tässä myös pienesti miettiä sunnuntaina zoomin kautta alkavan maksuttoman rentoutusviikon harjoituksia sekä Montenegron joogaohjelmia. Reissunjälkeinen elämä on vielä kaukana, työtyöitä ehtii miettiä myöhemminkin. Tässä vaiheessa tiedän sen verran, että kaikki tarjolle laitetut kansalaisopistojen ryhmät käynnistyy, ja mun tarvii ostaa lisää tennispalloja - Iisalmen myoyinjoogaryhmä on täynnä, 25 osallistujaa!

Nyt saattais olla hyvä tilaisuus mennä ulkohommiiin, on vaan aika hirmuinen tuuli.. Vaan eiköhän siellä jotain silti pysty tekemään, pitää vissiin lähtä kattomaan mihin nurkkaan tulee tartuttua. Sais jatkua tämmöiset kauniit kesäisehköt kelit vielä syyskuun loppuun ainakin, haluisin päästä vielä käymään perennakaupassa ja kukkasipuliaikakin on ihan just. Ja pari mustaherukkapuskaa tarvin myös ja ehkä jonkun pienen puun tai ison pensaan myös.. Terassin uusiminenkin alkaa olla ajankohtainen, jospa jostain siihen apuja saisin.

tiistai 13. elokuuta 2024

Minne ne menee?




 

Päivät, viikot, kuukaudet, kesät, talvet, vuodetkin - viuh vaan! Mitäpä onkaan jäänyt tähänastisesta kesästä mieleen.. Edelleenkään en ole uinut paljoa, sen sijaan joka päivä pitää päästä paljain jaloin pihanurmelle kuljeskelemaan. Työ/vapaa-aika edelleen hyvässä balanssissa, nyt kallistuu jo enemmän lomailun puolelle. Viljelyksiä maltillisesti, yksi lavakauluslaatikon kaaosgarden on tuottanut yllättävän hyvin syötävää, nyt sieltä saa jo juureksia. Lisänä muutama pensastomaatin taimi sekä eksän hallinnoima pieni kasvimaapalanen, joka on tähän mennessä tuottanut lähinnä herneitä ja sipulia. Marjoja riittäis, just eilen ajattelin että tänään olisi se päivä kun käyn oikein asioikseni istumassa marjapuskissa mutta ei ole tullut ainakaan vielä lähdettyä, vähän on ollut viileä ja kostea aamupäivä. Ihan vähän olen myös saanut paikkoja raivattua sekä sisällä että ulkona, ja haaveet esim. uudesta terassista laukkaa villeinä. Ja autotalli tietty listan kärjessä.

Elokuun loppuosa näyttää hyvinkin lomaisalta. Tämän viikon työt kun saan purkkiin, niin enää ei olekaan kalenterissa muuta kuin seuraavan viikonlopun Tanssin ja joogan retriitti. Sellaiset on aina kivoja hommia, ihanku olisi itsekin vain nauttimassa eikä töissä ollenkaan. Ruuat tulee valmiina eteen, sauna lämpiää, aikataulut on tiedossa etukäteen, eikä tarvi muuta kuin hoitaa omat hommansa oikeaan aikaan. Ja nyt pääsee vielä tanssimaankin pitkästä aikaa. win-win-win.

Mutta kunhan olen elokuun leppoistellut niin sittenpä alkaakin varsinainen ryminä. Vielä yksi metsäjoogaretkiyritys, maksuttoman rentoutumisviikon livet, Aikataika-tapahtuman kahvilavuoro, kansaslaisopistojen kurssit alkaa, sekä kirsikkana kakussa Montenegro! Ja vaikka Montenegron reissuun pätee sama win-win, hoidan vain omat hommat ja muuten lomailen ihan täysillä, niin onhan se matkustaminen aina jotenkin työlästä.

Nyt kun pääsin taas käsiksi koneella oleviin kuviin niin ties vaikka jotain asiaa tänne löytyisi useammankin. Nautitaanhan vielä tästä loppukesän ihanuudesta!