Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 7. helmikuuta 2011

Taikuutta


Taikojen tekemiseen tarvitaan pieniä esineitä, muottisilikonia ja sitten sitä varsinaista ihmeainetta, eli hopeasavea. Eipä uskoisi kuinka hieno vaikkapa Bioniclen tulimiekka on hopeisena.


Kolmen päivän kurssilla ensin tehtiin hopeasavipastalla maalattu lehti. Tarjolla ei ollut kuin murattia, mutta kunhan kesä koittaa niin aion käyttää puutarhan lehtiä myös tähän tarkoitukseen.. Sitten harjoiteltiin muotin tekemistä korkkisavesta, ja sen päälle pursotettiin ruiskulla hopeasavisyheröä. Siitä syntyi pari sydäntä ja yksi poikkimennyt rinkula. Lopuksi kopioitiin muotoja silikonimuotteihin ja paineltiin niihin hopeasavea. Joka välissä kuivateltiin työt kunnolla, viilaitiin liikoja pois, liitettiin irronneita ja poikkimenneitä osia pastalla (miekan terä neljä kertaa, ötökän jalat/leuat sata kertaa) ja lopuksi töistä poltettiin orgaaninen aines pois, niin että jäljelle jäi vain hopea. Silkkaa taikuutta!


Viikonlopun saldona seitsemän valmista hopeaesinettä (joista se syherörinkula siis hajosi polton jälkeen) plus ötökkä (joka on vielä kesken, noiden ohuenohuiden jalkojen takia ei ollut ihan helpoimmasta päästä) sekä tikku jalkapohjassa (olohuoneen lattiasta), auton oven väliin jäänyt kämmen ja pari ihan pientä toisen asteen palovammaa.. Mutta kivaa oli!

(Kuvan sormus edelliseltä hopeakurssilta, jossa tehtiin eri tekniikoilla sormuksia, tässä mallissa ilmaistutettu "timantti".)

Ei kommentteja: