Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 21. helmikuuta 2011

Puolen hehtaarin metsässä


Meidän kolmionmuotoisen tontin kaikissa nurkissa kasvaa metsää. Takanurkan metsäpalanen on hieman kuivempaa kuin muualla, siellä kasvaa jopa muutama mänty. Naapurin raja kulkee nuoren kuusikon reunassa, pelto on vielä meidän mutta takanaoleva metsä jo naapurin. Puolen hehtaarin metsä on meidän puolella, tuossa vasemmassa nurkassa. Metsän laidassa nököttää katoton lato.



Ladon nurkalta alkaa haapametsikkö. Syvemmällä metsässä on kuusia ja niitä mäntyjäkin. Ja tällä hetkellä niin paljon lunta että ilman suksia tai lumikenkiä syvemmälle metsään ei ole asiaa. Eilen ilma lauhtui viiteentoista pakkasasteeseen, ja kävästiin lapsen kanssa pikku retkellä. Aurinko paisteli kauniisti ja ulkona pystyi viihtymään mukavasti jo lähes tunnin.



Viime syksynä pieni poikalauma ahersi monta viikkoa metsän suojassa lapioiden kanssa. Tuloksena syntyi pieni majakuoppa, johon tehtiin laudoista ja pressusta katto. Maja toimii näköjään myös talvella oivana eväidensyömispaikkana, kunhan oviaukon saa ensin kaivettua esiin hangesta.

Villieläimiäkin puolen hehtaarin metsässä asuu. Ehkäpä itse Nalle Puh, sillä metsähän jatkuu kilometrikaupalla naapurin puolella.. Kani ainakin perheineen on siellä vieraillut, Nasuun tai Aasiin en kylläkään koskaan ole törmännyt, Tiikeristä puhumattakaan. Mutta viisas Pöllö (huuhkaja) siellä varmasti asuu, metsästä kuuluu kumeaa huhuilua talviöisin.

Ei kommentteja: