Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 19. tammikuuta 2010

Pihapiiri

Joulupukki toi meille hienon taulun, ilmakuvan meidän pihapiiristä. Onneksi kuva oli pieni, kehykset sekundaa - ne siis oli lupa sotkea.. - mutta ihan mukava saada muisto lähtötilanteesta, ensimmäisestä kesästä täällä.

Rakennuksia meillä on paljon, taloa lukuunottamatta kaikki vanhoja, enimmäkseen hirsirunkoisia. Talokin on hirsirunkoinen, mutta huomattavasti uudempi. Wanha pirtti on rakennettu noin vuonna 1870, aitat on varmaan samoilta ajoilta. Vanhat hirsikehikot on painuneet maahan, alimmat hirret pitäisi vaihtaa, osassa kattokin vuotaa. Paljon töitä siis tiedossa jos näitä meinaa pelastaa. Tarkoitus olisi mahdollisuuksien mukaan säästää vanhat rakennukset. Mutta jos tuntuu siltä ettei aika tai rahat riitä niin sitten joutuu miettimään uudestaan mitä niille tapahtuu..

Joululomalla hämärtyvässä pakkaspäivässä kuljin pellon poikki melkein metsän reunaan, ja sain kuin sainkin mahtumaan koko pihapiirin samaan kuvaan. Jos tuosta jotain saa selvää, niin vasemmalta alkaen kuvassa on leikkimökki, talo, aarreaitta, wanha pirtti, aitta, navetta, traktoritalli, vilja-aitta, autotalli, kuivaamo ja riihi.


PS. Arvonta loppuviikosta, vielä ehtii mukaan!

2 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Voe voe, kateeksi käy, hyvällä tavalla :). Juuri tuollaisesta pihapiiristä mie aina olen haaveillut. Mulla ei ole mitään ulkorakennuksia paitsi huussi, kaikki purettu tai palaneet ennen minun aikaani.

Vianna kirjoitti...

Kiitos Pe-pi! Minäkin tykkään! Se oli se viimeinen niitti, kun ensivisiitillä näki koko komeuden muutamien rajattujen sisäkuvien sijaan..