Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 14. joulukuuta 2009

Vaihteeksi jotain ihan muuta


Vielä-Isompi sai ysiluokkalaisten matematiikan valtakunnallisessa kokeessa koulun parhaat pisteet. Jopa paremmat kuin edellisinä vuosina koulun parhaat. Valtakunnallisestikin on viidenkymmenen parhaan joukossa, muttei omien sanojensa mukaan onneksi joudu lähtemään Helsinkiin kisailemaan uudestaan, kuten 20 parasta tekee. Sai muuten hienot palkinnot: entisaikaisen laskutikun, nykyaikaisen muistitikun sekä 50 euron rahapalkinnon. Ja pääsi paikallislehteen, vaikkei olisi ehkä halunnutkaan..

Hommasin ulos valot. Sain ne yltämään parin askeleen päähän talon nurkalta. Hienosti valaisee meidän pyörät, jotka koko talven nököttää parkissa seinustalla. Hitsit kun kaikki on niin suurta ja komeeta, valojenkin pitäisi varmaan olla samaa kokoluokkaa kuin torin kuusenvalot ja jatkojohdot satoja metrejä pitkät..

Tähdet on tulleet takaisin. Pakkasta enimmillään reilu 17 astetta, ja aurinkokin näyttäytyy välillä. Villat ja toppavaatteet asemissa siltä varalta että niitä tarvitaan. Vinkkeleissä ei varpaita palele!

Enää viisi aamua ja sitten alkaa ansaittu loma!

3 kommenttia:

Kesäkukka kirjoitti...

Hieno suoritus! Äiti saa olla ylpeä!
Meillä oli aamulla -19 astetta ja kuistilla upeita huura-kukkia.

Heli kirjoitti...

Mahtava matikkanero, wau!!

Meillä on pakkasta -20 ja kyllä palelee.. sisälläkin koko ajan niin kylmä että inhottaa!!! Tulet laiteltiin pojan kanssa heti aamusta (poika sairaslomalla, eilen leikattiin nielurisat) mutta ei ne tässä hatarassa talossa paljon ilahduta.. täytynee lisäpattereita alkaa kaivamaan jostain esille. Pakkasella on niin mielettömän kaunista, mutta muuten se ei oo kauheen kiva kaveri...

Pellon pientareella kirjoitti...

Onpa hieno kuva. Ja onnea pojalle. Meilläkin on vajaa -20C ja niin kaunista! Huopikkaat olisivat ihanat, mutta pärjään noilla Sievin saappaillakin. Eteisessä on -8C, tuvassa 15C ja tässä oleskelu-/makkari-/työhuoneessa nyt 20C, kun tulet pöntössä. Onneksi ei tuule. Mutta vaikka vetää lattianrajassa ja tuulee nurkista, on täällä silti ihanaa. Vaatetta vaan kunnolla päälle sisälläkin, niin kyllä sitä tarkenee.