Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Joulu tulla saa


Tupa on puunattu lattiasta kattoon. Ahkerat siivoojat sai palkaksi sydänkonvehtirasian. Kynttilöitä on viritetty tunnelmaa luomaan. Kerrankin meillä näyttää kauniilta.

Joulukuusenhakuretki tehtiin eilen pienessä lumipyryssä, pakkasen kirpistellessä poskia. Koirat nautti kirmaillessaan pitkin metsää, samoin lapset, ja kylläpä itsellekin teki hyvää astella hangessa yli kivien ja kantojen. Tällaisia retkiä pitäisi tehdä useammin! Reissun jälkeen lämmiteltiin glögillä ja pipareilla.

Kaunis kuusi löytyi omasta metsästä, ihan melkein naapurin rajalta. Kotona kuusi nostettiin heti paikalleen, ja koristeetkin piti saada heti ripustettua. Tällä kertaa en halunnutkaan laittaa paljon olkikoristeita, yleensä on ollut vain niitä sekä vähän jotain punaista. Varmaan tämä puinen ympäristö on tehnyt sen että nyt kuusessa on paljon punaisia koristeita sekä vähän olkitähtiä ja -sydämiä. Meidän kuusessa ei ole kimaltavaa tähteä, vaan olkitähti. Ei myöskään mitään kimallenauhoja, eikä muovisia palloja. Lasipalloja on muutamia, joulu joululta vähemmän.. Kuusi on lievästi yläpainoisesti koristeltu, kissat tykkää leikkiä kuusenkoristeilla ja sitä on yritetty minimoida laittamalla suurin osa koristeista korkealle. Muutama olkijuttu pitää joka joulu uhrata, ettei kissat keksi alkaa kiipeilemään kuusta pitkin.. Toistaiseksi ovat tyytyneet käyttämään kuusenjalkaa vesikuppina.

Possun takaneljännes haettiin Väisäsen kotilihasta jo viime viikolla. Kinkku on ollut siitä asti kellarissa suolavedessä lillumassa. Nyt haetaan kinkku sisälle, laitetaan se suolattomaan veteen ja illalla uuniin. Sitä ennen paistellaan porkkana- ja lanttulaatikot, sekä ruisleipiä. Pipareita on monta purnukallista, torttuja tehdään vielä satsi aattoillaksi. Illalla pitää muistaa keittää kiisseliä puuron kaveriksi. Siinäpä enimmät meidän jouluherkut, paketeista löytyy sitten toivon mukaan suklaarasia tai pari..


Rauhallista joulua!

2 kommenttia:

-T kirjoitti...

Rauhallista joulua!!!

Olkinen joulutähti kuusessa kuulostaa hienolle :)

Jossu kirjoitti...

Ihanaa ja rauhaisaa Joulunaikaa toivottelee Jossu ja Elämän talon väki!