Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

torstai 13. elokuuta 2009

Arki alkakoon


Aikaisin aamulla. Pikku eskarilaisella tilava reppu kuten eskariesitteessä pyydettiin hommamaan pullollaan. Sadetakki ja kumpparit, ei kurahousuja, eskarilaiset ei käytä moisia, ovat jo niin isoja etteivät tarvitse. Toisessa lokerossa vaihtovaatteet, ihan vaan siksi jos vaikka joku sattuu kaatamaan maidot pitkin pöytiä ja osa valuu syliin. Ulkohousut - eli kaapista vanhat verkkarit kokoa 100 (!!), mutta mahtuu vielä eikä lahkeetkaan ole kauhean lyhyet. Housukauppaan täytyy siis lähteä piakkoin.. Vielä reissuvihko nimellä ja osoitteella sekä äitin puhelinnumerolla varustettuna. Sekä tietysti repun vetoketjussa oma avaimenperä - ilman avaimia tietysti - ja varalta vielä nimikyltti ja äitin puhelinnumero siinäkin. Lenkkareita etsittiin pitkin taloa illalla, ja löydettiin. Mahtuivat vielä jalkaankin. Vähän-Isomman lippis on hävinnyt. Onneksi on noita varahattuja, joista yksi jopa kelpuutettiin mukaan. Hupparit pojat suostuivat pukemaan päälle, ihme kyllä. Sukkia piti hämmästellä kun tuntuu ihan erilaiselta jaloissa koko kesän paljasvarpaisuuden jäljiltä. Ja tosiaan molemmat olivat ovenraossa crocsit jalassa jo menossa, kun huomautin että mitä jos kuitenkin laitettaisiin ne lenkkarit..

Koulubussia odotettiin pitkään. 7.20 alkoi jo tuntua että tuleeko se ollenkaan. Viime vuonna aikataulun mukaan bussin piti tulla 7.15, mutta jos siihen aikaan vasta meni tienvarteen, oli jo varmasti myöhästynyt kyydistä. Tuli se bussi. Eri bussi kuin viime vuonna. Kuski tervehti pojat, eskarilaisenkin oikein nimeltä ja sanoi kädestä päivää. Huolehti istumaan etupenkkiin, lapsi kuitenkin halusi veljen viereen sikaosastoon, ja sanoi että laittakaahan turvavyöt kiinni. Laittoikohan nuo.. Ovat kuulemma tehneet hieman muutoksia. Tästä lähtien sama bussi ajaa lapset kouluun ja koulusta kotiin, kuski on aina sama, ja siis onneksi eri kuin viime vuoden aamubussin kuski. Ja aikataulua on myöhäistetty, bussi on meidän kohdalla vasta 7.25! Joten hiphei, 10 minuuttia lisäaikaa talven pimeisiin aamuihin! Ihanaa!!

Ensi viikolla tähän porukkaan liittyy Vielä-Isompi, ja seuraavalla viikolla Neitikin. Tai ehkäpä nuoriso saakin kulkea koulumatkansa mopolla..

1 kommentti:

Ella kirjoitti...

Vielä-isompi sanoi ettei kyllä skootterini kyytiin lähde, joten yritäppä siinä.