Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

perjantai 1. tammikuuta 2021

Taikamaailma





Vuosi vaihtui räntäsateessa kävellen. Muutama raketinpamaus kuului ja näkyi vähän välkettä. Parhaat tuli-ilotukset näkyi jo aiemmin olohuoneen ikkunasta. Ja taas kerran ihmettelen miten ei oo vieläkään keksitty äänettömiä ilotulitusraketteja. Uudenvuodenyönä ei koskaan mennä aikaisin nukkumaan, mutta viime yö oli kyllä erityisen repaleinen, syinä sekä teini (joka oli kavereiden kanssa menossa mutta kävi noin viiden aikaan hakemassa jääkaapista koko porukalle syötävää, ja noin tunti sen jälkeen tuli kotiin nukkumaan vaikka piti jäädä kaverille yöksi) että kissa (joka kuuli että täällä ollaan hereillä, päätteli ettei varmaan ole enää yö, ja jaksoi protestoida siitä että hänet on lukittu kylppäriin). Niinpä heräilin vähän väliä, ja koska alla oli kaksi yötä kesyrottien rapinassa ohuella patjalla lattialla, niin otin sitten yöunia takas aamupäivästä ja heräsin hieman iltapäivän puolella. Ikkunan taakse oli yön aikana ilmestynyt taikamaisema, ja sehän sai heti lähtemään ulkoiluttamaan kameraa. Ois vuoden varmasti voinut hullumminkin aloittaa. Lisäksi olen tänään tehnyt palapeliä, kuunnellut musiikkia sekä toiminut parisuhdeneuvonantajana parin vuoden takaiselle woofferille. Kylmä aamusuihku on vieläkin ottamatta, mutta onhan tässä aikaa vaikka koko vuosi. Seuraavaksi askartelemaan jotain syötävää - kokkaava mies on vieläkin hakusessa ;)
 
Hyvää tätä vuotta & mukavia seikkailuja kaikille!

4 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta!

Me asutaan onneksi sillä tavalla kaukana muista, että nähdään täältä tosi hyvin muiden raketit (omia ei paukutella), mutta niiden pauke ei häiritse. Unet kuitenkin on aika huonot mulla nykyään, liekkö johtuu sekä ruutujen myöhäisestä tuijottelusta että vaihdevuosista.

Kaunista on, kun on lunta! Meillä on myös, just sellanen muutama sentti. Koko päivä on ollut tosi sumuista ja hämärää, mutta lumi kuitenkin pelastaa tilanteen ja tekee kelistä mukavan näköisen.

Vianna kirjoitti...

Onneksi meillä on tää winter wonderland, ei tätä pimeetä aikaa muuten ehkä jaksais kahlata läpi.

Nyt mun pitäis kunnostautua unirytmin suhteen ja alkaa menemään nukkumaan saman vuorokauden puolella kun herää. Vielä vähän harjoittelua näköjään vaatii..

Heli kirjoitti...

Heh, mä heti ajattelin, että no mutta mähän meen nukkumaan saman vuorokauden puolella mitä herään... mutta siis vähän väärin päin, koska meen nukkuu vasta pikkutunneilla ja herään sitten vasta joskus klo 10 tai jopa 11...

Joten kyllä, saisi unirytmi muuttua pari-kolmekin tuntia taaksepäin, en yhtään tykkää siitä, kun päivä on niin pitkällä, kun vasta pöpperöisenä könyää sängystä ylös. (Ja mies on ollut jo 3-4 tuntia töissä ja tulee klo 11 syömään, mulle tulee välillä ihan paniikki, että ei oo totta, miten mä ehdin ees laittaa ruokaa, enkä kehtaa melkein ees sille kertoa, että olen vain maannut koko aamun...)

En ole koskaan ennen nukkunut näin huonosti, unet on huonot ja nukahtaminen välillä tosi vaikeaa, tai sitten herään yöllä enkä saa unta. Plus nyt tämä yöhön asti kukkuminen ja etenkin se aamulla pitkään nukkuminen, huoh... en ole siis todellakaan koskaan ollut mikään aamun torkku, vielä vuosi-pari vuotta sitten pidin ihan ihmeiden ihmeenä, jos nukuin viikonloppunakaan puoli kymmeneen... ja tämä vaivaa mua henkisesti aika paljon! Tunnen oloni laiskaksi ja saamattomaksi tällä tavalla... Mutta toivottavasti rytmi palautuu jotenkin, kun opinnot taas jatkuu ja on aivan pakko järkeistää tätä elämänrytmiä!

Ja siis... voin ihan lähes täysin syyttää tästä uniasiasta itseäni ja sitä, miten addiktoidun tietokoneelle katsomaan youtubesta kaiken maailman tiny house- ja declutterin- ja minimalismijuttuja... Osin syytän kyllä myös vaihdevuosia, mutta enemmän kuitenkin ihan näitä omia erittäin huonoiksi lipsunteita tapojani!!

Ja kyllä, nyt on todellinen talven ihmemaa! Meillä oli lähes lumetonta koko viime talvi ja nyt tämä lumi tuntuu ihan ihmeeltä!! Kauniilta, ihanalta ihmeeltä!! ♥

Vianna kirjoitti...

En koskaan oo ajatellut että toimiihan se noinkinpäin! ;o) No, ehkä kuitenkin yritän tavoitella sitä että ensin herää ja sitten nukahtaa saman vuorokauden aikana.

Youtube on kyllä paha, siellä on ihan kaikkee..