Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 20. heinäkuuta 2020

Kyllä


Uudenkuun päivä, aamuinen yllättävä siivouspuuska, iltapäivän leppoisa oleilu puolipilvisellä takapihalla kirjan kanssa. Tämä teksti puhutteli tänään jotenkin erityisen paljon:


"Sano kyllä jollekin, mistä pidät. Sano sitten kyllä jollekin neutraalille asialle. Kumpikin sujunee vaivatta.

Sano sitten kyllä jollekin, mistä et pidä. Onnistutko siinäkin? Yritä tuntea tätä tehdessäsi, että sinussa ei ole mitään vikaa, vaikka se, mistä et pidä, on olemassa. Yritä myös tuntea myönteisessä vastauksessasi hyväksyntää, antautumista tosiseikoille sellaisina kuin ne ovat, siitä riippumatta, miellyttävätkö ne sinua vai eivät.

Yritä sanoa kyllä vielä muillekin asioille, joista et oikein pidä. Et sano kyllä sen merkkinä, että hyväksyisit ne, vaan sanot esimerkikisi: ”Kyllä, retkipäivänä sataa.” ”Kyllä, planeetallamme on köyhiä ja nälkäisiä ihmisiä.” ”Kyllä, urakehitykseni on pysähtynyt.” ”Kyllä, sain keskenmenon.” ”Kyllä, hyvällä ystävälläni on syöpä.” Kyllä, niin on. ”Kyllä” liikenneruuhkalle. ”Kyllä” sille työlle, jota teet. ”Kyllä” sille keholle, joka on sinun.


”Kyllä” elämän ylä- ja alamäille: suurille ja pienille; hyville, huonoille ja merkityksettömille; menneille, nykyisille ja tuleville. ”Kyllä” nuoremmalle sisarukselle, jonka syntymä kaatoi sinut valtaistuimelta. ”Kyllä” vanhempiesi aikaansaannoksille ja sukusi olosuhteille. ”Kyllä” lapsuudenkodista lähdettyäsi tekemillesi ratkaisuille. ”Kyllä” sille, mitä olet tänään nauttinut aamiaiseksi. ”Kyllä” muutolle uudelle paikkakunnalle. ”Kyllä” petikumppanillesi – tai ”kyllä” sille, että sinulla ei ole petikumppania. ”Kyllä” lasten saamiselle – tai sille, että niitä ei ole.

Sano ”kyllä” kaikelle, mitä mieleen nousee. ”Kyllä” tunteille, tuntemuksille, ajatuksille, mielikuville, muistoille, haluille. Jopa asioille, joita on hillittävä, kuten vihaiselle mielijohteelle lyödä jotakin, ansaitsemattomalle itsekritiikille tai riippuvuudelle.

Sano ”kyllä” kaikille ominaisuuksille elämääsi koskettavissa ihmisissä. ”Kyllä” vanhempiesi rakkaudelle ja myös niille ominaisuuksille, jotka häiritsivät sinua. ”Kyllä” ystävän omituisuuksille hänen hyvän huumorintajunsa ja kärsivällisyytensä lisäksi, ”kyllä” toisen ystävän vilpittömyydelle hänen huonotuulisuutensa ja kriittisyytensä lisäksi. ”Kyllä” lapsen, sukulaisen, kaukaisen tuttavan tai vastustajan jokaiselle piirteelle.

Ja vielä ”kyllä” omille erilaisille puolillesi, olivat ne mitä tahansa. Älä valikoi ja nirsoile vaan sano KYLLÄ kaikelle mitä sisälläsi on.


Sano ”kyllä” asioille, joita tarvitset. Sano ”kyllä” tarpeelle saada enemmän aikaa itsellesi, saada liikuntaa ja rakkautta, vähentää makeisia, vähentää vihaamista. Kokeile myös sanoa ”ei” näille tarpeille mielessäsi tai ääneen, ja kuulostele, miltä se tuntuu. Sano sen jälkeen niille taas ”kyllä”.

Sano ”kyllä” teoille. Tälle suudelmalle, tälle rakastelulle, tälle suola-astian kurottamiselle, tälle hampaiden harjaamiselle, näille viimeisille hyvästeille rakastetun kanssa.

Pane merkille, milloin haluat sanoa ”ei”. Katso sitten, mitä tapahtuu, jos sanot ”kyllä” joillekin niistä asioista, joille aiemmin sanoit ”ei”.

Sano ”kyllä” elossa olemiselle. ”Kyllä” elämälle. ”Kyllä” omalle elämällesi. Jokaiselle vuodelle, jokaiselle päivälle. ”Kyllä” jokaiselle minuutille.

Kuvittele, että elämä kuiskailee ”kyllä”. ”Kyllä” kaikille olennoille, ja ”kyllä” sinulle. Kaikki, mille olet sanonut ”kyllä”, vastaa sinulle ”kyllä”. Jopa nekin asiat, joille olet sanonut ”ei”, sanovat sinulle ”kyllä”.

Jokainen henkäys, jokainen sydämen sykäys, jokainen synapsin lävistävä viesti: jokainen niistä sanoo ”kyllä”. ”Kyllä”, kaikki ”kyllä”, kaikki sanomassa ”kyllä”.

Kyllä."

~ Rick Hanson: Kehitä buddhan aivot – 52 helppoa harjoitusta

Ei kommentteja: