Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 9. joulukuuta 2019

Kaikki loput salaisuudet

Muistaakseni kolme ensimmäistä salaisuutta on jo paljastettu, tässä loput: 


4. Mitä etsit, se jo olet.
5. Kärsimyksen syy on epätodellisuus.
6. Vapaus kesyttää mielen.
7. Jokainen elämä on henkinen.


8. Paha ei ole vihollisesi.
9. Elät monissa ulottuvuuksissa.
10. Kuolema mahdollistaa elämän.
11. Maailmankaikkeus ajattelee kauttasi.


12. Ei ole muuta aikaa kuin nyt.
13. Olet todella vapaa, kun lakkaat olemasta tietty henkilö.
14. Elämän tarkoitus on kaikki kaikessa.
15. Kaikki on puhdasta perusolemusta.


"Jossakin vaiheessa elämällä ei ole enää salaisuuksia paljastettavana. Elät kuin olisi yksi todellisuus, ja vastapalvelukseksi se palkitsee sinut runsain mitoin. Kaksijakoisuudesta syntyvä pelko on kaikonnut, sen on korvannut täysin järkähtämätön tyytyväisyys. Tiedostaminen on tullut täysin tietoiseksi itsestään. Kun tavoitamme tämän vapauden asteen, elämä alkaa uudelleen. Sen takia valaistumista oikeutetusti kutsutaan toiseksi syntymäksi.

Nykyään valaistuminen ei enää ole elämän päämäärä, ei edes Intiassa. Enin mitä opettaja voi tehdä, on avata ovi jälleen. Hän voi vastata ikivanhaan tapaan kolmeen kysymykseen:
-Kuka minä olen? Olet maailmankaikkeus, joka toimii ihmisen hermojärjestelmän kautta.
-Mistä minä olen tullut? Olet kotoisin lähteestä, joka ei ole koskaan syntynyt eikä koskaan kuole.
-Miksi minä olen täällä? Luodaksesi maailman jokaisessa hetkessä.

Tämän tiedon saavuttaminen on kuin joutuisi kulkemaan uudestaan synnytyskanavan läpi. Saatat huudahtaa hämmästyksestä, ja ehkä järkytyksestä ja tuskasta, kun huomaat olevasi tuntemattomassa maailmassa. Kun hyväksyt tämän toisen syntymän, sinulla on edelleen ajatuksia ja tunteita, mutta nyt ne ovat pehmeitä impulsseja hiljaisen tiedostamisen taustaa vasten, vähäisiä väreitä, joita ilmaantuu ja katoaa olemisen valtamerta häiritsemättä.

Olen varma, ettei valaistuminen ole voinut kuulua vain Intialle tai millekään kulttuurille. Toinen syntymä seuraa sitä, että näkee elämän sellaisena kuin se jo on, näkee sen sisimmässään olevasta hiljaisesta kohdasta. Kuka tahansa on valaistunut siinä määrin kuin hän toimii näin. Maailmankaikkeus menee hiljaiseen kohtaan luodakseen ajan ja paikan. Sinä menet sinne etsimään sanan, muiston jonkun kasvoista tai ruusun tuoksun. Juuri tuona hetkenä maailma puhkeaa kukkaan loputtomissa muodoissaan vajotakseen jälleen hiljaisena hämmästelemään ihmettä, jonka se juuri saavutti."

Deepak Chopra: Salaisuuksien kirja

Ei kommentteja: