Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

torstai 27. marraskuuta 2014

EristystäTämä päivä on kulunut asennellessa karvamatoja hirsien rakoihin.. Talosta on löytynyt melko mielenkiintoisia eristystapoja, nurkat voi paremman puutteessa tilkitä vaikka talouspaperimytyllä. Myös ihan aitoa lampaanvillaa on talon puolelta löytynyt, leikkimökkiä eristettäessä on sen sijaan mielikuvitus laukannut vieläkin villimmin, edellämainittujen lisäksi hirsien väliin on tungettu kasapäin vanhoja sukkahousuja.. Liekö niksipirkasta moinen vinkki joskus bongattu :o)

No onpa täällä onneksi käytetty myös ihan oikeaoppista eristysmateriaalia, tosin sekin oli tungettu hirrenrakoihin tiukkoina myttyinä, joiden välistä tuuli pääsee puhaltamaan eikäpä siellä eristävää ilmaa ole juuri nimeksikään. Toivottavasti nyt on eristeet vähän paremmin asennettu. Karmin välistä tursuilevan kivivillan annoin olla paikallaan. Vuonna -86 ammattitaitoinen hirsitalonpystytysporukka on kehikkoa kasatessaan varmaan tehnyt juuri niinkuin on käsketty, eli laittanut jokaisen hirsikerroksen väliin lasivillasuikaleen. Olis hiukka liian iso urakka alkaa vaihtamaan ne sieltä pois, joten me vain toivotaan parasta ettei siitä synny mitään ongelmia..

(Yhdenlainen e"r"istysaskel on myös se, että kaivoin esiin paremman kameran, säädin valkotasapainon kohdilleen, ja nyt kuvat näyttää ihan eriltä! Jei!)

Ei kommentteja: