Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

lauantai 30. heinäkuuta 2011

Sadonkorjuuta ja sen semmosta


Keitellään oman maan perunoita, kaveriksi punasipulisoosia. Porkkanat on hyviä just nyt, rouskuti rouskuti. Kyssäkaalit on kaikki kerätty pellosta pois kasvamasta, ensi kesänä täytyy tehdä uusintakylvöjä pitkin kesää niin saadaan mehukkaita kyssiä pitkään, noin isot alkaa olla jo aika puisevia. Hernepuskat pitää vähän taukoa, ensimmäisen sadon herneet on syöty ja uusia kukkia on kovasti tulossa. Kesäkurpitsoilla on pääsato alkanut, tarkoittaa että joka päivä syödään kesäkurpitsaa jossain muodossa.. (Reseptejä vastaanotetaan, kiitos :o)


Rakennusprojekti on käynnissä pihalla neljättä päivää. Uskollinen ystävä jaksaa istua seurana vaikka koko päivän. Mutta heti kun rakennusväki siirtyy sisätiloihin, alkaa äläkkä..On me saatu hommaa jo vähän etenemäänkin. Seuraavaksi suunnataan takaisin lämpöpuukauppaan ostamaan vielä pari kapulaa. Alaportaan rakentaminen taidetaan suosiolla jättää ensi kesään.

5 kommenttia:

Lezzie kirjoitti...

Mullakin on punasipulia kasvamassa. Miten teet sen punasipulisoosin?

Mäntylän Mummi kirjoitti...

Hieno aamiaisterassi tulossa... ja sato suunnaton :) Täälläkin kesäkurpitsaa pukkaa, josta vaikka tämänmoinen herkku, jos lihakin käy...http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=1807 Kakkuohje sinulla jo varmaan onkin..?

Heli kirjoitti...

Tässä sulle kesäkurpitsakakun ohjeeseen linkki: http://sirkunkotona.blogspot.com/2011/07/kesakurpitsakakku-eli-moms-zucchini.html
Muutenkin on tosi kiva blogi tuolla Sirkulla, suosittelen!

Olen kovasti katsellut teidän uutta terassia, meillä hyvin samanlainen kohta ja terassi suunnitelmissa..

Hilla kirjoitti...

Meilläkin mässytellään kesäkurpitsaa ihan urakalla, nam!
Koira on kaunis kun mikä. Metsästättekö?

Vianna kirjoitti...

Kiitos resepteistä & kommenteista.

Punasipulisoosia en tee minä vaan mies, pääasiassa siihen tulee sipuleita varsineen renkaiksi leikattuna ja voita, vähän mausteita tarvittaessa. Näin luulisin..

Kesäkurpitsoiden kanssa ollaan kohta pulassa, onneksi kanatkin syö niitä :o)

Ihan pieni terassi nurkassa on tosi kätevä, kunhan vielä saan sen kukkapenkin rakennettua tuohon paljaaseen paikkaan, niin johan on viihtyisää.

Koira kiittää kehuista! On se meistäkin kaunis. Miehellä oli tarkoitus tämän kanssa metsästää lintuja, mutta enemmän on tainnut mennä metsässä kävelyksi, hyvä niin. Mies hirvestää mutta ei koiran kanssa.