Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Hyrskynmyrskyn


Nyt kun alakerrasta on kaksi makuuhuonetta tyhjentynyt/tyhjentymässä, on yläkerran poikakaksikko päättänyt saada omat huoneet. Ihan sovussa, ilman tappeluja jakoivat kumpi saa kummankin huoneen. Pienin on asunut omassa uudessa huoneessaan jo synttäreistään lähtien. Aluksi nukkui isoveljeltä perityllä patjalla lattialla, sitten saatiin kannettua oma sänky huoneeseen, ja nyt pikkuhiljaa muitakin tavaroita. Vähän-Isompi on saanut luvan asua Neitin huoneessa, tosin omia tavaroita sinne ei ole vielä yhtään mahtunut viemään. Niitä siirrellään sitten lokakuussa kun Neiti oikeasti tavaroineen muuttaa omaan kotiin.


Yläkerrassa poikien entinen huone on siis tyhjillään, vaan ei lähimainkaan tyhjä. Päädystä, josta Pienimmän tavarat on raivattu pois, näyttää tulevan vierashuone. Raahasin sinne yläkerran aulasta 160 cm leveän runkopatjan, joka on tähän asti toiminut etupäässä Isokoiran sänkynä.. Isokoira saattaa olla ensi yönä ihmeissään, sillä siltä - samoin kuin kaikilta muiltakin elukoilta Pikkukoiraa lukuunottamatta - on eilisillasta lähtien evätty pääsy myös makuuhuoneeseen. Poikien entiseen huoneeseen tulee myös piiitkä työpöytä, johon mahtuu kaikki tietokoneet ja muut työhärvelit, kaappitilaa sekä ehkä myös hieman käsityö-/askartelutilaa. Katotaan nyt paljonko sinne kalusteita mahtuu.


Yläkerran aulaan tulikin ruhtinaallisesti tilaa kun runkosänky lähti pois. Siitä tilasta kaavailin ratkaisua ikuisuusongelmaan, eli pyykinkuivaukseen. Tänään onkin kesän ensimmäinen sadepäivä, joten sisällä taas tarvitaan pyykinkuivaustilaa. Kaikista kätevin ratkaisu ei toki ole, sillä meidän kodinhoitohuone kokoluokkaa yks kertaa kaks metriä sijaitsee alakerrassa. Mutta eiköhän noissa portaissa jaksa ravata pyykkienkin kanssa. Vielä jää ratkaisematta sukkaongelma, josta raportoin joskus myöhemmin..


Portaiden alapäässä oleva huone taas on pitkään ollut vain tavaroita täyteen tungettu ja ankea läpikulkutila. Nyt olen purkanut ikkunan edestä taimikasvatushyllykkösysteemit pois - joko oli aikakin?!? - ja kääntänyt alimmaisena olleen turkoosin pirtinpenkin nurinpäin tuvan lattialle odottamaan jalkoja, ja edelleen siirtoa leikkimökkiin. Penkin alla sijainnut Miehen liimalevyjämävarasto siirtyy portaiden alle, ja kaikki muu huoneessa ajelehtiva roina kuljetetaan roskiin/kirppikselle/varastoon. Huoneessa oleva sohva on toimittanut sängyn virkaa Neitille, ensi viikonlopuksi pitää miettiä nukkumakuviot uusikisi kun Vielä-Isompikin vierailee kotona.


Tämän kaiken hyrskynmyrskytyksen lisäksi keittiö on pakkopakko saada uuteen kuosiin pianpian! Ensin vain odotellaan lämmityskauden alkamista, että lattialankut kutistuu minimimittoihinsa ja ne voi maalata.

3 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta, just tollasesta mä niin tykkään!! Kun saa suunnitella tiloista toimivat, se on niin mun juttu!

Heli kirjoitti...

Blogissani olisi muuten sinulle tunnustus!

Vianna kirjoitti...

Kiitos paljon Heli! Nyt miettimään niitä seitsemää..