Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 15. helmikuuta 2022

Mitä sää ihan oikeesti haluat?





Haluan asua paikassa jossa seinät on pahvia paksummat, naapureita on vasta kuulomatkan päässä, tai ne osaa selvittää erimielisyytensä keskustelemalla, niillä on terveet elämäntavat, niiden koira kestää itkemättä sen kun ihmiset on poissa kotoa, ja ne jaksaa ajaa auton talon päätyyn parkkipaikalle. Paikassa, josta pääsee oven aukaisemalla suoraan luontoon, metsään ja järveen, ja jossa joku muu käy tekemässä lumityöt.

Haluan pystyä elättämään itseni tekemällä sielua ravitsevia töitä pienesti ja rauhallisesti, kuten näpertämällä juttuja, jakamalla hyvinvointia kanssaihmisille ja pitämällä samalla itseni kunnossa joogaamalla. Haluan tehdä töitä kotona tai lyhyen matkan päässä (tällä viikolla työmatkoja vain 276 km koska lauantaijooga (102 km) on tauolla).

Haluan aimo annoksen motivaatiota tehdä oikeeta ruokaa, tai jonkun kotihengettären joka loihtii hyviä ja tervellisiä aterioita. Mistähän sais tilattua oman ketoleipurin? Ja tietysti haluan oman kasvimaan ja hedelmäpuita, ja pitemmän kasvukauden (silti kunnon talven, sen ei vaan tarttis olla näin pitkä).

Haluan tehdä omia vaatteita, hypistellä tomaatintaimia, nauttia auringosta ja lämmöstä, kirmailla pihalla paljain jaloin, mennä uimaan, iloita, nauraa ja tanssia.

Mitä sää haluat?

3 kommenttia:

Huopalintu kirjoitti...

Sinun haluamiset kuulostaa tutuilta. Olen kasvanut maalla, elänyt aikani kaupungissa kituen (on siellä kivojakin asioita tosin),kaivaten omaa taloa ja pihaa, luontoa, rauhaa yms. Nyt asun maalla, työ on sopivan stressitöntä, työmatka 10 minuuttia. Oma piha ja luonto ovat ihania, mutta kaipaan ystäviä ja läheisiä, jotka ovat kaukana, kaipaan hyvää seuraa, naurua ja iloa, leikkiä, yhteyttä. Haluaisin myös asua vähän etelämpänä, lähempänä rakkaimpia, lyhyemmän talven luona, järvien keskellä, vähän lähempänä kaupunkia. Olisi myös kiva, kun kesällä olisi enemmän aikaa (työni on kesällä 6 kuukautta), jotta voisi matkustella, kasvattaa puutarhassa ruokaa, marjastaa, sienestää.



Heli kirjoitti...

Monesti mietin, että mitä mä haluaisin oikeesti, mutta en meinaa keksiä.

Toivoisin elämän, jossa olisi aikaa ja rauhaa, vois lukea kirjoja paljon, käydä rauhassa lenkillä, ei liikaa työtä, kuitenkin riittävä toimeentulo, vois päättää itse työstään ja ajankäytöstään... parisuhde, jossa yhteisiä kiinnostuksen kohteita... pieni kiva koti... jotain sellasta. Toivoisin ehdottomasti myös, että saisin itseäni niskasta kiinni ja lopettaisin liiallisen herkuttelun ja löytäisin terveellisistä asioista sen ilon ja hyvän fiiliksen. Ja nukkuisin enemmän ja paremmin.

Ehkä ne toiveet toteutuu, jos oikeesti alkaa niitä kohti suunnistamaan... vai?

Vianna kirjoitti...

Ihania, tuttuja, tavallisia toiveita meillä ♥

Ja luulis että kun tiedostaa mitä oikeesti haluaa, niin edes pieniä muutoksia siihen suuntaan on helpompi lähteä toteuttamaan.

Kävin just maalla, auraamattomien taipaleiden päässä kaivamassa peräkärryn metrisestä hangesta, taas palasi mieleen ne maalla-asumisen realiteetit..