Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

torstai 6. maaliskuuta 2014

Välietappi


Huh! Nyt on maalattuna kaikki portaat sekä pikku läntti lattiaa portaiden alta. Muutama lauta aina kerrallaan, päälle pahvisuikaleet suojaamaan kissantassuilta (ja koirat teljettyinä eteiseen/pihalle). Lisäksi Mies on rakentanut palikat, jotka kiinnitetään askelmien alle, jotta portaista tulee umpinaiset eikä portaikosta enää lentele kaikenmaailman pölyä ja karvatolleroita alakertaan. Ne palikatkin maalasin jo kahteen kertaan. Paitsi että valmiina on vain portaiden suoran osan palikat, tuohon mutkaan tulevat täytyy vielä kasata ja maalata. Ja kun portaista tulee umpinaiset, pitää valaistus miettiä uusiksi sekä portaiden ylä- että alapuolella.



Niin ja eikä tuo lattiakaan ole ihan vielä kokonaan maalattu, vasta tuosta poikien huoneiden ovien ja vessanoven välistä. Täytyy jatkaa vielä tuonne taaksepäin ihan portaiden alle asti, ainakin siihen mistä sen komeronseinän on tarkoitus alkaa. Onhan tässä vielä tänä iltana aikaa, ja ehkä huomennakin, jos ne neitoset palailee kotiin vasta viikonloppuna. Niin ja sitten se komero pitää vielä rakentaakin.. Mietinnässä on tehdäänkö tylsä tavallinen pystypaneeliseinä, vai leveämpää hirsipaneelia vaakaan, vai mitähän tehtäis..? Ja sitten täytyy tietysti maalata kaikki nuo "ihanat" puunväriset ovet, ja valita tapetti hirsiseinänpätkään (haluan ihan pakosta tapettia johonkin, edes pikku pätkän portaiden alle jos ei muualle..), sekä miettiä miten se tapetti hirsiseinään laitetaan.. Mietin vielä tuon tumman paljeovenkin kohtaloa, siitä mennään meidän puku-, kodinhoito- ja saunatiloihin, ja siitä menee myös oikoreitti keittiöön. Ehkä se ei sitten niin pahalta näytä kun muut pinnat on kunnossa. Poikien kynnyksetkin pitää vielä maalata, ja ovien listat, ja portaiden reisilankut (?), sekä rakentaa portaikkoon uudet kaiteet. Ei tämä "pikku porrasremppa" ihan hetkessä valmistukaan..

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Iso ja monimutkainen homma, mutta tulos on kyllä taatusti kaiken vaivan arvoinen!

Meillä on kans tuollaset avoportaat ja ärsyttää se roskan määrä mitä portaiden alle aina tippuu. Karvaa, pölyä... argh.

Vianna kirjoitti...

On se mukava että Heli jaksat tsempata meitä näissä rempoissa! On se vaan niiiin ihanan tuo vaalea lattia, vaikka vasta ihan pikkupläntti onkin ♥