Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Romahduksia

Meidän tontilla on toistakymmentä vanhaa piharakennusta, joista monet on pystytetty 1800-luvulla. Me asutaan seudulla johon lähes joka talvi sataa vähintään metri lunta, ja tuuli tuiskuttaa pelloilta melkein toisen mokoman. (Ei-niin-kovin) hyvä yhtälö..


Tänä talvena vanhan poikkisahatun pirtin kattorakennelmat on vähän nyrjähtäneet. Ihmekös tuo, katteena on käytetty vanhoja tiesuolapurkkien kansia ja sekalaisia pellinpalasia. Niistä on mennyt vesi iloisesti läpi välikattoon, ja lahottanut rakenteita muutenkin. Täytyy aidata koko tönö, ettei kukaan vahingossa oleskele liian lähellä putoilevia kappaleita.

Toinen talven aikana romahduksen kokenut on kasvihuone. Kattopleksejä on irronnut 8/10. Runko ei onneksi ole kovin vääntynyt, kuorma katolla on pienentynyt sitä mukaa kun pleksit on tippuneet alas tai lähteneet tuulen mukaan. Jännityksellä odotan montako niitä mahtaakaan olla tallessa, ja saadaanko kasvihuoneesta enää kelvollista. Tomaatit on jo kylvetty.



Edellisen talven romahtaneisiin luetaan riihen sivusiipi sekä outo pikkukatos autotallin viereltä. Tietää kesäksi paljon tyhjennyshommaa.. (Pyöreä kinos kätkee sisälleen auton..)

3 kommenttia:

Tillariina kirjoitti...

Lunta piisaa ja voipa olla, että osa sen aiheuttamista vahingoista ilmentyy sitten vasta kun lumet ovat jo sulaneet!

Sinä vissiin vähän harvemmin ajelet tuolla autolla...? :)

Vianna kirjoitti...

Juu, auto ei ole ihan jokapäiväisessä käytössä. Minkähänvärinen se olikaan..?

Maria / Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Hurjalta näyttää! Siitäkin huolimatta minun silmissäni nuo kuvat ovat ihania. Olen näet ihan heikkona kaikenlaisiin piharakennuksiin. Vinoihin ja suoriin:)