Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 20. helmikuuta 2012

Eläimellistä menoa saarroksissa

Eilinen lumimyräkkä viimeisteli sen minkä perjantainen aloitti. Linkomiehen ollessa loppuperheen kanssa viikonloppureissussa, olin elukoiden kanssa täysin saarroksissa. Lauantaina vielä jotenkuten onnistui ajaa mäki alas ja takaisin ylös, mutta sunnuntainen tanssitunti jäi kyllä ihan suosiolla väliin. Ilman aurauskeppejä olisi saanut tyystin arpoa missä kohti tie kulkee..


Elukat järjesti mukavasti ohjelmaa. Koiralla (ei pörröpöksyllä vaan sillä toisella) on taas valeraskaus, ja sepä synnytti viikonloppuna naruluun, jonka kuitenkin pian vaihtoi nalleen. Pesää se rakensi eteiseen, siellä on sikinsokin kengät ja hanskat ja kaikki mikä vaan koiran voimilla liikahtaa. Pentua on pitänyt vahtia ahkerasti, kerran sain sen piilotettua, mutta äkkiä löysi sen taas. Ulos pentu lähtee mukaan suussa kannettuna, tai sitten käydään vain pikkukierros pissalla ja äkkiä takas sisälle.

Kissa Kippurahäntä puolestaan toimi seuraneitinä kun touhusin yläkerran aulassa. Esitteli akrobaattitemppuja kaiteella kuivumassa olleiden lakanoiden päällä, kunnes yhtäkkiä lakana alkoi luistaa reunan yli ja mätkähti alakertaan, kissa mukana.. Kurkistin perään, eikä mitään näkynyt. Kohta kisu oli taas kuin ei mitään. Meniköhän siinä henki, ja jos niin monesko?

Eilisiltana puoli yhdentoista aikaan soi puhelin. -Aukase ovi niin pihavalot syttyy ja nähään kiivetä kotiin! Perhe sieltä kahlasi umpihangessa kotia kohti. Siitä pojat suoraan läksynteon kautta nukkumaan, ja Mies lähti linkoamaan lunta. Kahden tunnin urakoinnin jälkeen kömpi nukkumaan, ja aamulla näky oli jotakuinkin tämä:


Korkeimmissa kohdissa hanget ylettyy hyvinkin vyötärön korkeudelle.. Tänään piti vielä pikkusen jatkaa lumitöitä, toisen parituntisen verran. Väittikö joku säätiedotus että huomenna meillä sataa lunta..? Ja torstaina vielä lisää..?

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Voi miten tuttuja juttuja kaikki!! Meidän toinen koira on kans hoitanut jotain nallea.. asetteli sitä oikein tissillekin, reppana. Ja kissa on pudonnut yläkerrasta lakanan mukana alakertaan.. Ja ollaan joskus kahlattu umpihangessa, tai montakin kertaa. Elämää maalla, lasten ja eläinten kanssa, sitäpä tämä kai on!

(Miten noi sanatunnistukset on muuttunu noin kauheiksi.. ei saa mitään tolkkua. Onkohan se joku bloggerin yleishomma, kun munkin kommenttilootassa on siitä ollu mainintaa jo.)

Mäntylän Mummi kirjoitti...

Siellähän on satanut lunta ;)Meillä vaan noin 10 senttiä, ei mitään tuohon verrattavaa.