Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

torstai 9. kesäkuuta 2011

Mitä järkee?


Opiskelijalapsukainen on näköjään hyvin aivopesty käyttämään luomutuotteita. Ihan vapaaehtoisesti käyttää osan pienestä opintorahastaan luomumaitoon jne. Mutta mutta, nyt uudet kaverit on alkaneet ihmettelemään mitä järkeä on ostaa kallista luomua, ja lapsi kysyi mitä siihen osaa vastata. Siksi kun meillä viljellään luomua niin sitä myös ostetaan? Luomulehdestä löytyi tällainen taulukko, joka ainakin minut saa entistä vakuuttuneemmaksi siitä että oikealla tiellä ollaan :o)

4 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Ja toki vielä voisi lisätä sen, että ei luomussa on niitä torjunta- ja lannoiteainejäämiä. Luomutuotteiden ostaminen on ilmeisesti kasvanut kovasti menneen vuoden aikana ja siitä johtuen myös niiden tarjonta... nyt oli luomu oltermannia miedänkin kaupassa. Mielenkiinnosta kysyn viljelettekö myyntiin asti? Jos, niin jääkö luomusta enemmän viljelijälle?

Katja kirjoitti...

Fiksu lapsi! Oman puutarhan yritän pitää luomuna, mutta jääkaapin sisältö ei valitettavasti ole sitä :(

Vianna kirjoitti...

Kirsi: Ollaan niin vasta aloitettu viljely, ettei vielä ole jäänyt käteen mitään. Ajatuksena on pyrkiä olemaan mahdollisimman omavaraisia ja mahdollinen ylimäärä myydään pois, mielellään suoraan kuluttajille. Luomuviljelijälle maksetaan luomutukea 141 €/hehtaari, mutta vuosittaiset luomutarkastukset täytyy maksaa itse, ja myös siemenet ja taimet täytyy olla luomuhyväksyttyjä eli niitä on hankalampi saada ja yleensä ovat kalliimpia.

Kirsi kirjoitti...

Kumpa löytäisin meidän lähistöltä samanlaisen luomuviljelijän, täälläpäin kuin ei ole edes niitä luomupiirejä... no jospa se vielä löytyis. Olis kiva lukea enemmänkin teidän luomuviljelystä:)