Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 21. kesäkuuta 2011

Lisää lampaksia


Noniin, siis ei ole tullut lisää lampaita, vaan huomasinpa hölmöyteni.. Onhan se pässikin lammas.. Joten lampaita on siis kuusi, joista viisi on uuhia ja yksi pässi. Anteeksi Ryback! Ryback on tuo violettikorviksinen joka kerjää kuvaajalta rapsutusta, tytöillä on oranssit korvikset ja ne pysyttelee vähän kauempana. Ilona, Saara, Veera?, Bella?, Lulu? - keitä te ootte..?


Lampaista haaveiltiin jo toissakesänä, meidän ensimmäisenä kesänä maalla. Silloin ei tunnettu täältä ketään ja se sitten jäi haaveiluasteelle, samoin vielä viime kesänä. Kunnes nähtiin paikallislehdessä ilmoitus että tässä lähellä olisi myynnissä torjunta-aineetonta vadelmaa. Sinne sitten lähdettiin poimimaan, ja oi siellä oli lampaitakin. Keväällä kun tehtiin viljelysuunnitelmia kesäksi, alettiin miettimään että josko nyt niitä lampaita jostain saisi. Meinasi ihan jäädä tältäkin kesältä lampaat tulematta, mutta yllättäen näitä ihan melkein tyrkytettiin meille :o) Jännää ja kivaa! Kiitokset omistajille!


Lampaat on meillä niin kauan kun syötävää riittää. Osa porukasta lähtee jossain vaiheessa kesää jonkun toisen pihalle siivoamaan. Syksymmällä lampaat palaavat takaisin kotiinsa. Kyllä me jo kovasti mietitään minne ensi kesänä aitausta rakennettaisiin, ties vaikka olisi sitten taas lampaita, samat tai erit. Mitään kummempaa suojaa ei laitumelle olla rakennettu, suurensuuri koivu/pajupuu antaa vähän sadesuojaa ja varjoa (jos vaikka aurinko sattuu joku päivä paistamaan) ja ruokaakin näköjään, ja laitumen takanurkassa on pieni metsikkö, sinnekin pääsevät halutessaan.

2 kommenttia:

inkku kirjoitti...

Ihania lampaita!! Meijän piti tänä kesänä saada muutama lainalammas, mutta koko homma tyssäs aitaukseen. Ja se pistää niin vihaksi :( Mutta jospa sitten ensi kesänä :)

pioni kirjoitti...

Aika ihania maisemanhoitajia:)