Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

torstai 19. toukokuuta 2011

Olla onnellisia täällä


Kävin taas kääntämässä meille hieman lisää kasvimaata. Ai että olen ollut reipas näinä sateisina harmaina päivinä. Siinä samalla mietin kaikenlaista, kuten sellaista ajatusleikkiä että mitä jos.. Mitä jos olisin päässyt sinne eläinlääkikseen ja muuttanut Helsinkiin, enkä olisikaan koskaan tavannut juuri tuota Miestä ja perustanut juuri tätä perhettä ja saanut juuri näitä lapsia. Se tuntuu ajatuksenakin kauhean vääränlaiselta, oudolta. Enkä olisikaan silloin tämä minä. Kyllähän tässä kaikessa täytyy olla takana joku suunnitelma. Ja vaikka aina välillä luulee kokevansa kaikenlaisia vaikeuksia, niin ehkäpä nekin kuuluu suunnitelmaan, ja loppujen lopuksi muokkaa minusta juuri oikeanlaisen minän.

Sitten tulin sisälle ja avasin sälekaihtimet, katselin märkää mullikkoa josta on joku kaunis päivä tuleva se upea kasvimaa, ja sitten tosiaan näin sen. Näin kaikki aidat ja kaariportit ja kasvatuspenkit ja kaiken sen runsauden mitä ne pitää sisällään. Näin jopa takaoven, josta nopsasti kipaistaan kasvimaalle. Näin auringon, kuinka se kiertää ja miten varjot kulkee. Ja juuri nyt tuolla kasvimaan sivustalla omenapuut availee silmujaan, taustalla kasvaa kokonainen ruispelto. Huomasin yhtäkkiä olevani niiin onnellinen. Miten sen oikein sanoisi.. etuoikeutettu.

4 kommenttia:

tinttarus kirjoitti...

Uskon vakaasti, että osallemme on suunniteltu elämä. Kaikkine suruinenn ja vastoinkäymisineen ihan niin kuin iloineen ja onnistumisineen. Kaikella on aikansa, paikkansa ja tarkoituksensa. Se tuntuu lohdulliselta.
Kuvasit kauniisti hetkesi, jossa viipyi arjen onni. Siitä saa olla kiitollinen, että osaa huomata onnellisuutensa siemenet ja vaalia niitä. Liian helposti sitä kiirehtii kaiken ohi ja jättää näkemättä kuinka ihmeellisen ihana elämä siinä päivästä toiseen kuljettaakaan.
Iloa ja valoa päiviinne! Ja kasvimaalle kasvun ihmeitä!

Neili kirjoitti...

Ajattelin eilen juuri samalla tavalla. kun katselin kukkia ja etsin tutuista paikoista kevään merkkejä. Että minä saan olla tässä, enkä jossain muualla. Onnellinen nyt!

Pääsky kirjoitti...

Entä jos- ajatuksia on terveellistä miettiä aina välillä. Tosin niistä voi mennä pää sekaisin. Mutta useimmiten tulee vain hyvä olo tehdyistä valinnoista ja eletystä elämästä...minulla ei olisi tätäkään jos en olisi sitä ja sitä ;)
...ja huh, kun en silloin onneksi tehnyt niin...nyt on hyvä !

Anonyymi kirjoitti...

Aivan upeita ajatuksia! On todella virkistävää tehdä ajatusmatka "entä jos" -maahan ja huomata nauttivansa nykytodellisuudesta sittenkin enemmän. Onneksi elämä on täynnä yllätyksiä! Ihanaa kesää teille sinne! <3 Pirjo