Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 29. kesäkuuta 2010

Oma maa mansikkamaa


Huhhuh! Mansikat on pellossa! Torstaina haettiin naapurin mansikkaviljelmältä muovinlevityskone lainaan, ja vedettiin muoveja peltoon yli keskiyön. Perjantaina puolenpäivän jälkeen jatkettiin. Muovinvedon jälkeen Mies lähti kylvöhommiin ja minä aloin istuttamaan mansikoita. 5/52 laatikkoa sain laitetuksi, kunnes takapihalta alkoi kantautua musiikkia ja huuto: "Nyt voitte lopettaa työt, kaikki on valmista!" Terassille oli katettu juhannus, kakku leivottu, salaatti tehty, nuotio viritetty makkaranpaistoa varten. Siinä vaiheessa oli ihana vaihtaa vapaalle ja unohtaa mansikat hetkeksi.

Lauantaina nukuttiin pitkään, ja aamupäivä kului sääskenpuremia rapsutellessa.. Yöllä oli satanut vettä ihan kunnolla, joten pellolle oli paljon mukavampi lähteä. Miehen kanssa kaksistaan laitettiin lisää mansikoita peltoon, Mies teki reikiä muoviin ja kantoi vettä, minä istutin taimet. Välillä pidettiin puolen tunnin ruokatauko ja taas homma jatkui. Yhdeksän työtunnin jälkeen päivän saldo oli 25 laatikkoa, joten jäljellä oli enää 22 laatikollista taimia, jokaisessa 77 kappaletta. Sellanen juhannus meillä. Saunan jälkeen nukutti melko makeasti.

Sunnuntaina vielä jatkettiin, alkuun 11 laatikkoa, sitten muutaman tunnin tauko jonka aikana käytiin naapurissa synttäreillä, ja takaisin pellolle. Mansikkapelto tuli täyteen, taimia jäi yli vajaa laatikollinen. Eilen vetästiin tuohon kasvimaan reunalle vielä yksi mansikkapenkki lopuille taimille. Lisäksi eilen kaivoin pari kuoppaa ja istutin vielä yhden päärynäpuun ja yhden luumun. Kylvötkin on yhtä palstaa vaille tehty, Mies lähti hakemaan puuttuvia siemeniä että saadaan sekin tehtyä.

Mansikkapenkkien välit on vielä tasoittamatta ja nurmi niihin kylvämättä. Ja vielä on yksi päärynäpuu kuoppaa vailla. Odottelen kelien viilentymistä. Olen kyllä pikkuisen tyytyväinen itseeni, istutin ihan ite 14 omena-/päärynä-/luumupuuta ja 4000 mansikkaa.. Omenatarhan aitaamista mietitään vasta myöhemmin.

6 kommenttia:

Kesäkukka kirjoitti...

Onnittelut huikeasta urakasta! :)
Sitten vaan satoa odottelemaan!

Hanski kirjoitti...

Täällä oli sama urakka pari viikkoa sitten, 5000 tainta, mutta istuttajiakin oli enemmän. Vinkiksi voisin sanoa kyllä, että säästäkää nurtsin siemenkulut ja kylvöhomma - välit kasvaa kyllä kohta ruohoa ja ruohonleikkurille riittää hommaa. Meillä ei ole koskaan kylvetty väleihin mitään, silti on aina vähän ajan päästä hyvä nurtsi väleissä. Jos ette välttämättä halua kylvää :)

Heli kirjoitti...

Ooh, teillä on siis tiedossa ihanan mansikkainen loppukesä!! Mä haluan meille kanssa sitten joskus mansikkaa.. mutta vain muutaman kymmentä tainta..

Nallekauppa kirjoitti...

Aikamoinen urakka takana, ja hedelmätarhaakin vielä. Saakin olla tyytyväinen itseensä. :)

inkku kirjoitti...

Huh huh, on sula ollut hommaa! Nyt on mukava seurata mansikoitten kypysmistä ja syödä omanmaan mansikoita. Mullakin on ollut suunnitteilla oma mansikkamaa, mutta vähän pienempi kuin teillä :) Päärynäpuu kiinnostaa kovasti.

Vianna kirjoitti...

Kiitos ystävät! Makoisaa mansikka-aikaa!!