Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Kukoista!, osa 3

Teksti kotoisin Voi Hyvin -lehden nettisivulta.


Älä tee mitään

Toisinaan on hyvä tieten tahtoen varata aikaa ei-tekemiselle ja pitää taukoa jatkuvasta puuhaamisesta ja tohinasta. Tauko voi olla tunnin, päivän tai viikon mittainen. Kuuntele itseäsi. Sinä tiedät, mikä sopii sinulle parhaiten.

Ei minkään tekeminen on hieno kokemus, kunhan pääsee sen makuun. Tekee syvältä hyvää olla olematta hyödyllinen millään tavalla. Unohda aikaansaaminen, suunnitteleminen, toisista huolehtiminen ja suorittaminen hetkeksi. Kuljeskele lähimetsässä, niityllä, meren rannalla tai kaupungin kaduilla vailla päämäärää. Tai katsele ikkunasta ulos. Se tapahtuu, mikä tapahtuu. Havaitset sen, minkä havaitset. Kaikki on sitä, mitä on. Silloin voi tavoittaa häivähdyksen silkasta olemassaolon ilosta. Se on kuin perhosen siiven kosketus, joka saattaa siunata sinua koko lopun elämääsi.

Kun raivaat hetken tyhjää tilaa elämääsi, annat mahdollisuuden jollekin uudelle. Ainoastaan tyhjään tilaan mahtuu uusi ja yllättävä. Puhdas oleminen auttaa meitä uudistumaan, virkistymään ja kokemaan elämän koko täyteyden – tekemättä yhtään mitään, menemättä minnekään. Olet jo siellä, missä olet, perillä.

2 kommenttia:

Kris kirjoitti...

Helpompi sanottu kuin tehty meille äideille, tiedät mitä tarkoitat ;)
Olen joutunut ottamaan vähän rauhallisemmin nyt ja olen ollut tekemätää mitään aamupäivisin kun kaikki lapset koulussa. Odotan sitä uutta, yritän tehdä tilaa :)
Tuntuu jo paremmalta ja ideoita tulee pikkuhiljaa...
Katsoin sun aikaisempia postauksia, aivan upea, kaunis, haluttava vaatekaappi teidän makkarissa!!!

Heli kirjoitti...

Juuri tänään tämä sopii hyvin ajatuksiini. Koti on edelleen ihan kaaoksessa mutta minä mietin että olkoot. Tänään en tee sen eteen mitään, ehkä.. Ajattelin istua pöydän ääreen, kasata lähistölle jotain herkkua ja ison kupillisen teetä ja kirjoittaa pitkästä aikaa kirjeen. Se on jo sitä ei minkään tekemistä, koska tuntuu liian usein, että ei ole aikaa edes ystävälle kirjoittaa kaiken tämän pitäisi tehdä -tohinan keskellä.

Vaikka onhan tuossa illalla työvuoro.. mutta jos vaikka tämä tunti-pari olisi sitä ihan omaa juttua vaan. Alku sekin. Rentoa päivää sinullekin.