Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 23. marraskuuta 2009

Valoa!


Ja ihanaa hämärää! Tykkään kovasti syksystä, talvesta, siitä iltojen hämärästä tunnelmasta, kynttilänvalosta. Vieraiden mielestä meillä on aina ihan pimeetä, kun on vaan jotkut pienet valot nurkassa ja pari tuikkua. Eipähän näy niin tarkasti kaikki roskat ja pölykoirat :o)

Pienet valot virittelin hassusti seinälle aarreaitasta löytyneen, valkoiseksi maalatun kehyksen taakse. Kehykseen on tulossa peili, ja valot on tulossa siihen ympärille. Sitten joskus.. Nallukka vartioi kulhossa olevia tonttukarkkeja, jotka kummasti hupenevat yhden jos toisenkin ohikulkiessa. Tasettiensipuleista kurkkii jo pienet vihreät piippanat. Tuoksua odotellessa..


Aurinko ei ole vieraillut meillä pitkään aikaan. Maa on taas mustana, ruskeana, lehtien peitossa. Osa syreeneistä pitää vieläkin tiukasti lehdistään kiinni. Riittää taas keväällä haravoimista. Talon harjalla loistaa valo - ja kauas loistaakin - vain silloin kun ulkoilemme pimeällä. Muita pihavaloja meillä ei ole, paitsi sellaiset liikkeentunnistimella varustetut lamput joka nurkalla.

Myöskin keittiössä meillä on ollut tosi huono valaistus, vain kattovalot sekä yksi loisteputki tiskipöydän päällä. Virittelin Ikean nipistinspotin liesituulettimenkuvun vai miksi kummaksi sitä isoa pellistä väännettyä pömpeliä lieden ja puuhellan päällä kutsutaan? huuva? reunaan, töpseli seinään ja naps valo päälle. Nyt näkee tehdä ruokaa! Toimii myös tunnelmavalona pitkin hämärää.


3 kommenttia:

Kris kirjoitti...

Mielestäni valoa pitää olla riittävästi silloin kun tekee jotain... esim kun etsin sukkia pojille aamulla...pidän pienistä tunnelmaillisista valaisimista, muuten poltan tuikkuja ja nautin.
Terkkuja Kristina

Jossu kirjoitti...

Meillä on täällä sellainen pieni kriisin paikka välillä kun minä tykkään hipsutella hämärässä ja vähässä valossa ja Hessu puolestaan vaatii valoa...
Keittiössä käytän vaan kaapiston alla olevia valoja ja pientä liesituuletin valoa. Hessu puolestaan räppää aina kaikki valaistukset, lisäksi inhoamani loisteputkivalon katossa, päälle ja sanoo ettei näe tehdä mitään....

Tunnelma syntyy pienistä valoista ja kynttilän liekistä:)

Vianna kirjoitti...

Hei Kris ja Jossu! Sukkia etsiessä täytyy tosiaan olla riittävästi valoa! Sekä siivotessa, ja myös ruokaa laittaessa. Eilen kun tulin illalla kotiin kaikki olivat yläkerrassa elokuvaa katsomassa, silti ensimmäiseksi kiersin alakerrassa sammuttamassa VIISI kattovaloa, huoh!