Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

perjantai 24. maaliskuuta 2023

Tervetuloa tanssimaan ja joogaamaan 17.-18.6.

Meidän niin suosittu itämaisen tanssin ja yinjoogan combo laajenee tänä kesänä! Tätä on suunniteltu pitkään ja huolella, ja nyt se on julkista: Miltä kuuloistaisi kokonainen tanssin ja joogan viikonloppu kesäkuussa Maaningalla? On kuulkaas tulossa sellainen viikonloppu johon itsekin haluaisin osallistua, vaikken olisikaan "töissä" siellä. Annas kun kerron lisää:

Viikonlopun aikana keskitymme itämaiseen tanssiin ja rauhalliseen yinpainotteiseen joogaan kauniissa maalaismaisemassa. Tauoilla voit istuskella kauniissa pihapiirissä, tehdä lähistöllä pienen kävelylenkin metsässä tai soudella järvellä. Jos luova maalaus kiinnostaa, saat siihen halutessasi opastusta. Osallistuaksesi viikonloppuun et tarvitse aiempaa kokemusta, mielenkiinto aihetta kohtaan riittää.

Itämaisen tanssin osuudet ohjaa Tanssiva Taidevalaja Kirsi Siponen Lapinlahdelta. Tanssissa tutustutaan itämaisen tanssin liikeratoihin ja perusliikkeisiin monipuolisen arabimusiikin rytmein. Löydetään oman kehon kaaret ja kahdeksikot, ympyrät ja aksentit liikkeinä. Lisätään muutamat askellukset sekä isolaatiotekniikaa, ja muodostetaan näistä lyhyitä tanssillisia liikesarjoja, joista lopuksi muotoutuu helpohko koreografia. Viikonlopun tyylinä on baladi, jota "kaikki tanssii". Se on naisten keskenään tanssimaa tanssia, naisellista, mehevää, maanläheistä ja juurevaa. Koetaan yhdessä tanssin ilo ja riemu!

Jooga-, rentoutus- ja äänimaljaosuudet vetää kokenut joogaohjaaja Virpi Hirvonen Lapinlahdelta. Viikonlopun joogaharjoituksissa keskitytään rauhoittumiseen ja rentoutumiseen sekä lempeään, palauttavaan liikkeeseen kehon tarpeita kuulostellen. Jokainen tekee harjoituksesta itselleen sopivan, eli sinun ei tarvitse olla notkea eikä tietää joogasta mitään etukäteen, voit osallistua juuri sellaisena kuin olet.

Luovassa maalauksessa auttaa Esulan "emäntä", harrastajamaalari Teresa Rönkä. Maalaamisen ei ole tarkoitus olla ohjattua toimintaa, vaan inspiraatiosta syntyvää ilottelua. Aihe on täysin vapaa, ja nopeasti kuivuvilla vesiliukoisilla maaleilla voit tehdä rohkeasti kokeiluja. Maalaukset tehdään vain itseä varten, eikä niitä tarvitse esitellä. Jos sää on hyvä, myös ulkona voi maalata.

Kurssi pidetään Pohjois-Savossa Maaningalla idyllisessä maalaismaisemassa. Esulan maalaistalon vanhassa pihapiirissä puhuttelee maiseman avaruus, alati muuntuva luonto sekä ympäröivä hiljaisuus. Tarvittaessa kyyti järjestyy lähimmältä juna-asemalta (Lapinlahti 25 km tai Siilinjärvi 40 km). Koitetaan järjestellä myös kimppakyytejä, jos osallistujia on tulossa samasta suunnasta. Jos tulet omalla autolla, voit parkkeerata pihapiiriin.

Kurssin ohjelma ja majoitus järjestetään yksityisenä loma-asuntona toimivassa päärakennuksessa. Majoitukseen on käytössä 4 kpl kahden hengen makuuhuonetta, sekä rantasaunan takkahuone kahdelle henkilölle. Puulämmitteinen rantasauna, jossa on erillinen puku/makuuhuone sijaitsee 100 m päärakennuksesta. Kurssilla on tarjolla laktoositonta kasvisruokaa, lisäksi teetä, pähkinöitä ja tuoreita hedelmiä on koko ajan saatavilla. Erikoisruokavaliot huomioidaan tarvittaessa.

Early bird-hinta viikonlopulle on 239 €, kun ilmoittaudut 1.5. mennessä. Tämän jälkeen ilmoittautuville hinta on 259 €. Hintaan sisältyy kaikki ohjelman mukaiset tanssi-, jooga- ja rentoutusohjaukset, ruokailut (1 x aamiainen, 2 x lounas, 1 x  päivällinen, 1 iltapala + välipalat) sekä majoitus (la-su yö). Kurssille otetaan max 10 henkilöä rajallisen majoituskapasiteetin vuoksi. Tarkemmat ohjeet maksusta lähetetään osallistujille myöhemmin. Voit maksaa kurssin joogaosuudet myös epassi- tai smartum -liikuntaedulla. Sitovat ilmoittautumiset viikonloppuun 5.6. mennessä Kirsille viestillä numeroon 050 4650 888 tai sähköpostitse tanssivataidevalaja@gmail.com Ilmoitathan samalla majoitustoiveesi (jos et tarvitse majoitusta, tai tarvitset majoituksen jo perjantaiksi) sekä ruokarajoitteet.

Viikonlopun ohjelma ja aikataulu ovat suuntaa-antavia. Etenemme rauhallisesti ja toivomme, että jokainen ehtisi myös huilata ja nauttia luonnosta. Jos tuntuu, että jokin osio on tarvetta jättää väliin, sen voi tehdä hyvällä omallatunnolla. Viikonkopun aikana ei ole tavoitteita tai suorituspaineita, jokainen saa kuunnella omaa sisäistä ohjaustaan. Alustava kurssiohjelma (aikataulu on viitteellinen, edetään rennosti ja ryhmää kuunnellen):

Lauantai 17.6.
klo 10 kokoontuminen, smoothie-tarjoilu, majoittuminen
klo 11 tanssi ja loppuvenyttely joogan keinoin
klo 13.30 lounas
klo 14-15 lepotauko, ulkoilua
klo 15 tanssi
klo 17.30 illallinen
klo 18 lepotauko, ulkoilua, saunamahdollisuus
klo 19.30 yinjooga
klo 21 saunomista pienryhmissä ja iltapala

Sunnuntai 18.6.
klo 8.45 smoothie
klo 9 aamujooga
klo 10 aamupala
klo 11 tanssi
klo 12.30 luova tauko, maalausta, lepoa, ulkoilua
klo 13.30 lounas
klo 14.30 tanssi ja äänimaljarentoutus
klo 16.30 loppupiiri
klo 17.30 pakkaaminen ja kotiinlähtö

Sydämellisesti tanssiin ja rauhoittumiseen kutsuen,

Kirsi, Virpi ja Teresa

Ei kommentteja: