Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

keskiviikko 8. syyskuuta 2021

Hyvät rutiinit

En ole koskaan tykännyt rutiineista tai jaksanut noudattaa jotain tiettyä kaavaa pitkiä aikoja, mieluummin teen sitä mitä huvittaa ja sillon ku huvittaa. Nyt kuitenkin huomaan että tietyt asiat on hiipineet pysyväksi osaksi elämää. Äkkiseltään saattais näyttää että enimmäkseen mun aika kuluu lorvailuun, mutta ei se välttämättää olekaan niin sit kun tarkemmin asiaa kaivelee.

Kylmät suihkut, hengitysharjoitukset, pätkäpaasto

Nämä on lähes päivittäisiä matkakumppaneita. Suihku on aina kylmä, oli se sitten päivittäinen tai ei, enää en pysty ollenkaan käymään lämpimässä suihkussa, ja osa lapsistakin on myös alkanut harrastaa kylmän veden alla seisoskelua ainakin hetkittäin. Ihan vielä en kuitenkaan olisi valmis jääkylpyyn, kesällä pääsin testaamaan porakaivovedellä täytettyä ammetta, oli huikeen hienoa todeta että kykenin siinä lillumaan hetken. Avannossa käyminen on myös haaveissa, vain sopiva paikka puuttuu. Kesällä kyläillessäni kaverin luona tehtiin parina päivänä tämä hengitysharjoitus, ja olenkin ottanut sen suht säännölliseen käyttöön. Pätkäpaastoilu on ehkä se kaikkein pysyvin rutiini, en edes muista milloin olisin viimeksi syönyt aamupalaa tai vielä myöhään illalla napostellut jotain. Pätkäilen joka päivä vähintään 16 tuntia, ja silti jää runsain mitoin aikaa syödä, eikä nälkä vaivaa ikinä.

Jooga ja meditaatio
Tämän luulis olevan itsestäänselvyys, ja kyllä onkin niin että jooga ja meditaatio on jossain muodossa osa jokaista päivää. Silti usein on päiviä ja kausia jolloin en tee joogaa asanaharjoituksen muodossa. Viime aikoina yinjooga on alkanut kutsumaan yhä enemmän. Sillon ku kroppa tai mieli oikeesti jumittaa eikä huvita alkaa ite keksimään mitään liikkeitä, apu löytyy tästä lyhyestä mutta tehokkaasta yinharjoituksesta. Käytän paljon esim pitkien kävelylenkkien jälkeen kun jalat ja lantio tönkistyy. Kävely haahuilumielessä varsinkin metsässä on muuten itsessään hyvää meditaatiota, siinä pääsee helposti olemaan läsnä hetkessä. Mulla on myös paljon erilaisia nauhoitteita, ohjattuja meditaatioita ja visualisaatioita, joita kuuntelen säännöllisesti. Vähän aikaa sitten löysin aivan mainion kanavan täynnä mm. eripituisia yoga nidroja, tämä on mun tän hetken iltasatu.

Öljyt
Eteerisiin öljyihin tutustuin pari-kolme vuotta sitten, ja ne on siitä asti olleet mulla ainakin jossain muodossa päivittäisessä käytössä. En niinkään käytä niitä diffuuserissa, vaikka joskus onkin kiva laittaa kotiin luonnollisia hyviä tuoksuja leijumaan, vaan tykkään enemmänkin levittää öljyä täsmäiskuina kehoon. Oon tehnyt mm. oman hyttyskarkoitteen, kasvovoiteen sekä pyykkietikan (tämä toki pyykeille eikä iholle). Iltaisin levitän oreganoöljyä jalkapohiin ja hormonitoimintaa tukevaa sekoitusta ranteisiin. Eteeristen lisäksi myös CBD-öljy on säännöllisessä käytössä, sitä otan sisäisesti pari kertaa päivässä. Vaikutuksen itsellä olen huomannut erityisesti unen laadussa. Onneksi näitä saa tilata jo tännekin kun on brändejä jotka ovat poistaneet öljyistään kaikki Suomessa kielletyt aineet.

Ei kommentteja: