Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

maanantai 30. marraskuuta 2015

Joko saa jouluilla?


Tänä vuonna olen laskenut päiviä jouluun jo pitkään, sillä meille tulee odotettu jouluvieras! Samoin joulujuttujen miettimisen olen aloittanut jo ajat sitten, ja taas kerran olen päättänyt olla stressaamatta :o)

Tähän mennessä tehtyä:
*Jouluvaloja viritelty ja korjailtu, sisällä ja ulkona (vielä on yhdet uudet ripustamatta ulos kun edellisistä on melkein kaikki lamput poksahtaneet).
*Firman pikkujoulut vietetty - ajeltiin viikonloppuna Ukon kans Ouluun ja käytiin hienosti syömässä ja teatterissa, teki kyllä hyvää!
*Luomukinkku tilattu, toimitettu ja pakastettu toistaiseksi odottelemaan oikeaa hetkeä sulaa sopivasti ja päätyä leivinuuniin.
*Jouluostoksilla käyty ilman kiirettä ja ruuhkaa, enää muutama juttu hankkimatta, ja sainpa ostosreissulla aivan mahti-idean koko perheen elämyslahjaksi, toivotaan että onnistuisi sellainen..
*Ipanalle tonttupuku hankittuna, vaikkei se edes vietä joulua meillä.

Ainakin nämä vielä ennen joulua:
*joulukorttikuvan ottaminen (siihen ehkä tarvitaan tonttupukua), sekä tietysti itse korttien lähetys
*joulutarvikelaatikon tonkiminen
*ruuat - suunnittelu, hankkiminen ja valmistaminen
*kuusen haku ja koristelu
*plus tietty kaikki järkkäys, siivous, raivaus ym. normihommelit
*ehkä vielä jotain jonka olen totaalisesti unohtanut, luulen että joulu tulee kyllä näilläkin :o)

3 kommenttia:

Maija/Taajamafarmari kirjoitti...

Mun mielestä ihminen saa viettää joulua vaikka Juhannuksena jos haluaa. Jos alkaa jouluttaa, niin silloin pitää siitä nauttia.

Mä olen koko marraskuun toivonut että mua alkaisi jouluttamaan, mutta vielä se ei ole tullut. Mutta pikkuhiljaa sitä herättelen esiin, tänään tehdään vanhainkodille kortteja, kävin haistelemassa hyasintteja kaupassa, pikkuhiljaa kaivan jouluvaloja esiin...eikö se tästä, joulu on kuitenkin joka vuosi.

Huopalintu kirjoitti...

Ihailen tuota sun kuvan paperista joulutähtivaloa. Olen etsinyt juuri tuollaista nyt kaupoista, mutta nykytähdet ovat erilaisia. Tuollaisia kuvan tähtiä oli ennen paljonkin.

Vianna kirjoitti...

Mustakin saa jouluilla sillon ku huvittaa. Vähän hassuja sellaset peitenimet kuten talvivalot, kaamoksentorjuntavalot ym. Pimeellä pitää saada ripustella valoja jos siltä tuntuu. Toisaalta esim juhannuksena vois olla vaikeeta tavoittaa joulutunnelmaa. Me yritettiin viettää vappua elokuussa, eihän siitä mitään tullu.. Ja tuleehan se joulu joka tapauksessa jouluili eli ei, mutta onhan se kiva päästä vähän tunnelmansyrjästä kiinni.

Paperinen joulutähti on jo vähän repaleinen, pitääköhän alkaa jo etsimään uutta jos se ei olekaan helppo homma..

Mukavia joulukuun päiviä!