Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

torstai 6. elokuuta 2015

Kesän loppua ja kamerasuosituksia


Mihin se tämä aika juoksee?? Vasta alkoi koululaisilla kesäloma, ja kohta se jo loppuu. Eipä siitä kesästä kylläkään ole paljon näkynyt, eikä lomastakaan ainakaan omalla kohdalla. On kuitenkin ollut superkivaa! Iso kiitos kuuluu meidän apukäsille, joita on tänä kesänä riittänyt vaihtelevasti, ja lisää tulee aina syyskuun loppuun asti. Välissä on pariin otteeseen muutaman päivän tauko ettei meillä ole ketään ylimääräisiä asukkeja, mutta muuten eletään sulassa sovussa täällä meidän kommuunissa :o)

Mun näppärä ja riittävän hyvä kamera sai tässä joku aika sitten jonkun ihme sähkövian, ei enää suostu käynnistymään, ruksuttelee vaan kun virtanappia painaa. Nyt pitäis hommata uusi, ettei kuvat ole ihan kännykkäräpsyjen varassa, mutta kun en jaksais (enkä nyt ehdikään) alkaa vertailemaan mikä ois hyvä kamera ja mikä ei. En halua pokkaria, mutta kuitenkin kameran pitää olla sen verran kompakti että kulkee laukussa mukana kaikkialle. Tässä nykyisessä on sellanen loistava ominaisuus, että kuvan voi samalla kertaa ottaa ja määrittää tarkennuspisteen kosketusnäyttöä hipaisemalla. Sellasen haluan jatkossakin. Korjata ei vanhaa kuulemma kannata, mutta oishan se hölmöä ostaa uusi samanlainenkin.. Joten kertokaapas mikä kamera ois hyvä!

2 kommenttia:

Tillariina kirjoitti...

Mun kakkoskamerassa olympus omd-em5 (joku tuollainen mallimerkki se on) on sellainen kosketusnäyttö/tarkennus systeemi. Se on tosi nopsa ja kiva. Tuota ei oo enää myynnissä, mutta sitä 10 versiota on ja siinä on vielä elokuun loppuun muistaakseni kesäkampanja-alennus, 100 euroa. Se on siis peilitön järkkäri, mutta pienikokoinen. Voi ostaa erilaisia objektiiveja jne. Vaikeaa on valita, tuhottomasti vaihtoehtoja. Tuohon ed. mainitsemaani kameraan yksi linkki http://www.verkkokauppa.com/fi/product/42415/drgcd/Olympus-OM-D-E-M10-hopea-14-42-mm-f-3-5-5-6-II-R-musta. Se on tuollainen retromalli, hintaa jäisi 400 euroa. Mahtavia kuvia oon nähnyt tuolla google+ sivustolla otettuna Panasonicin Lumix-malleilla! Itselle oli hankalaa opetella tuon Olympuksen logiikka, se on ihan eri kun mun Canoneissa, joita mulla on aina ollut. Helpommalla ehkä pääsee, jos pysyy samassa merkissä. Toisaalta uuden oppiminen on kivaakin! Ainakin välillä.

Vianna kirjoitti...

Kiitti vinkistä, täytyypä tutkia mitä tuo malli pitää sisällään! Olympus on mulla tämä nykyinen, viallinen, joten saattais onnistua yhteispeli sen kanssa. Tuo kosketusnäyttö on kyllä niin ehdoton kun siihen tottuu, ei jaksa pelleillä tarkennuspisteiden kanssa eikä näillä silmillä manuaalitarkennus koskaan osu kohdalleen.. Miustelisin nähneeni jossain että Canonin 600-sarjassa tms. en nyt varmaksi muista, ois kosketusnäyttö, mutta tuo yks järkäle on kyllä ihan tarpeeksi. Lumix meillä onkin ollut joskus vuosia sitten. Pitää mietiskellä, ja siihen asti kulkea tuon järkäleen kanssa..