Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Vahvat


Taas vähän mietittävää.. Tällä kertaa tsemppiteksti poimittu täältä.

Henkisesti vahvat ihmiset kykenevät käsittelemään tunteitaan, ajatuksiaan ja käytöstään tavalla, joka auttaa heitä menestymään.


1. Vahvat eivät tuhraa aikaa itsesääliin. Itsesäälin sijaan he ottavat vastuun elämästään ja ymmärtävät, ettei elämä ole aina helppoa tai reilua.

2. Vahvat eivät luovu vallastaan. He eivät anna muiden kontrolloida elämäänsä. He ymmärtävät, että vastaavat itse tunteistaan ja että valitsevat itse, miten reagoivat.

3. Vahvat eivät pelkää muutosta. Sen sijaan he ottavat posiitiivisen muutoksen tervetulleena vastaan ja haluavat olla joustavia, sillä muutos on väistämätöntä ja heillä on kyky sopeutua uusiin asioihin.


4. Vahvat eivät tuhlaa energiaansa asioihin, joita eivät voi kontrolloida. He eivät valita kadonneista matkalaukuista tai liikenneruuhkista, vaan keskittyvät asioihin, joihin voivat vaikuttaa. Joinain aikoina ainoa kontrolloitavissa oleva asia voi olla oma asenne.

5. Vahvojen ei tarvitse yrittää miellyttää kaikkia. He eivät pelkää sanoa ei tai sanoa asioita suoraan silloin, kun se on tarpeen. He haluavat olla ystävällisiä ja reiluja, mutta eivät mene tolaltaan, jos heidän tekemisensä saa jonkun muun tolaltaan.


6. Vahvat eivät pelkää ottaa laskelmoituja riskejä. Laskelmoitujen riskien pohtimiseen, riskien ja hyötyjen punnitsemiseen, on käytetty aikaa ennen lopullista päätöstä. Vahva tietää riskin ottaessaan, minkälaisiin haittoihin varautua.

7. Vahvat eivät jää menneeseen vellomaan. He eivät elä pahoja kokemuksia yhä uudestaan tai unelmoi vanhoista hyvistä ajoista. He elävät nykyhetkessä ja suunnittelevat tulevaa.

8. Vahvat eivät tee samoja virheitä aina uudestaan ja uudestaan. He oppivat menneistä virheistä, siirtyvät eteenpäin ja tekevät jatkossa parempia valintoja.


9. Muiden menestyminen ei saa vahvoja katkeroitumaan. He arvostavat ja juhlistavat muidenkin menestystä, eivätkä tunne tulleensa petetyiksi jonkun muun viedessä voiton. He ymmärtävät, että menestys vaatii kovaa työtä, ja ovat valmiita työskentelemään omansa eteen.

10. Vahvat eivät luovuta yhden epäonnistumisen jälkeen. He eivät pidä epäonnistumista syynä luovuttaa. Sen sijaan he näkevät epäonnistumisen kasvamisen ja kehittymisen mahdollisuutena.


11. Vahvat eivät pelkää olla yksin. Hiljaisuus ja yksinäisyys eivät vahvaa pelota.

12. Vahvojen mielestä maailma ei ole heille mitään velkaa. He eivät syntyneet siinä luulossa, että muiden on pidettävä heistä huolta tai että maailman on annettava heille jotakin.

13. Vahvat eivät odota välittömiä tuloksia. He tekevät parhaansa ja ymmärtävät, että todellinen muutos voi viedä aikaa.

Ei kommentteja: