Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

lauantai 29. lokakuuta 2011

Pari pikkuprojektia

Nämä on roikkuneet jo pitkään siinä "tehdään kun ehditään" -listassa. Ensinnäkin pihaportaat. Alaportaan tekeminen on luvan kanssa jätetty ensi kesään, ja keskiporras on ollut "valmiina" jo pitkään. Ylätason virkaa on toimittanut viisi klonksuvaa irtolautaa, joilla kulkeminen vaati hieman tarkkuutta. Anoppi kävi kylässä tässä muutama viikko sitten, ja muistutti että portaat pitäisi tehdä valmiiksi ennen lumia. Tosiaan.. Muttakun laudat täytyy halkaista ja kiinnittää palikoilla toisiinsa, että saadaan koko ylätason kokoinen "rappuralli". Hetken mietin kelvollista väliaikaisratkaisua, ja päädyin tekemään kolme harvaa ritilää, jotka ruuvasin nurkista kiinni. Nyt ei klonksu, eikä kukaan tipu tyhjyyteen aamukiireessä ovesta ulostuessaan.


Toinen lähes yhtä kauan tekemistä odottanut homma on ollut vessasyvennyksen paneelien maalaus. Vieressä olevan pukuhuonekopperon maalasin melkein kokonaan silloin joskus elokuulla, vain katosta jäi muutama paneeli maalamatta. Syyslomalla ostin purkin Intoa, ja heti kun Mies oli irroittanut listat, alkoi valkaisuoperaatio.

Ennen:

Nyt:

Valoa tulvii tähän ikkunattomaan nurkkaukseen heti ihan eri tavalla. Kunhan vähän lepuuttelen rasittuneita maalauslihaksiani, jaksan ehkä sutia kattopaneelitkin, plus listat. Miehen heiniä onkin sitten väliovien maalaus. Niitä on tässä talossa kaikkiaan kymmenen kappaletta.

Ei kommentteja: